«airBaltic» Igaunijā maijā apkalpoja par 32% pasažieru vairāk nekā pērn

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Latvijas lidsabiedrība «airBaltic» Igaunijā maijā apkalpoja par 32% pasažieru vairāk nekā pērn analoģiskā laika periodā jeb 32 307 pasažierus, informēja uzņēmumā.

Kā skaidro kompānijā, otro mēnesi pēc kārtas «airBaltic» kļuvusi par lidsabiedrību, kas Igaunijā apkalpo visvairāk pasažieru. Vietējā aviokompānija «Nordica» Tallinā pārvadājusi par 2% mazāk ceļotāju nekā «airBaltic».

Lidsabiedrība esot uzlabojusi savus piedāvājumus no Tallinas, sākot lidojumus tiešajā maršrutā uz Viļņu ar diviem rīta un vakara reisiem. Vienvirziena biļetes cena ir, sākot no 29 eiro.

Kā ziņots, «airBaltic» biznesa plāns «Horizon 2021» paredz nākamajos piecos gados pārvaldīt 11 tiešos maršrutus no Viļņas un Tallinas apvienojumā ar ērtu pārsēšanos Rīgā.

Kā ziņots, «Nordica» lidojumus sāka pērn novembrī pēc iepriekšējās Igaunijas nacionālās lidsabiedrības «Estoanin Air» bankrota. Jau vēstīts, ka pēc Eiropas Komisijas (EK) pērn 7.novembrī paziņotā lēmuma, ka «Estonian Air» ir jāatmaksā valstij tās sniegtā palīdzība 85 miljonu eiro apmērā, jo šī palīdzība neatbilst Eiropas Savienības (ES) noteikumiem, tika nolemts «Estonian Air» likvidēt, tāpēc tā pārtrauca reisus.

Gatavojoties šādam EK lēmumam, Igaunijas valdība 25.septembrī nodibināja jaunu nacionālo aviokompāniju «Nordic Aviation Group», kas sāka veikt reisus no Tallinas lidostas pērn 8.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu