«Eco Baltia grupa» pērn investējusi uzņēmumu attīstībā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupa «Eco Baltia grupa» 2015.gadā sasniegusi 45,5 miljonus eiro lielu apgrozījumu, kas ir par 1,4% vairāk nekā 2014.gadā. Salīdzinājumā ar 2014.gadu ir trīskāršojusies grupas uzņēmumu gūtā peļņa, 2015.gadā sasniedzot 2,78 miljonus eiro.

Māris Simanovičs, «Eco Baltia grupas» valdes priekšsēdētājs norāda: «2015.gadā mērķtiecīgi strādājām, lai Eco Baltia grupas uzņēmumi kļūtu efektīvāki un celtu konkurētspēju atkritumu apsaimniekošanas nozarē, saglabājot stabilas līderpozīcijas un piedāvājot augstas kvalitātes pakalpojumus. Mūsu lielākais šī gada investīciju projekts ir sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīca Liepājas reģionā, kuras izveidē investējām 3,25 miljonus eiro. Rūpnīca viennozīmīgi ir radījusi pozitīvu sociālekonomisko ietekmi reģionā – jau šobrīd rūpnīcā tiek nodarbināti 24 darbinieki, kas ir vairāk, nekā plānojām.

Arī šogad strādājam ilgtermiņa attīstības virzienā, radot tirgum jaunus produktus un pakalpojumus, kā arī uzlabojot loģistikas sistēmu un pakalpojumu kvalitāti. Mūsu mērķis ir turpināt ieviest modernu, tehnoloģiski attīstītu un apkārtējai videi maksimāli draudzīgu atkritumu apsaimniekošanas, šķirošanas un pārstrādes sistēmu, kas būtu konkurētspējīga Eiropas un pasaules līmenī.»

Grupas otrreizējo izejvielu ražošanas uzņēmumi – AS «Pet Baltija» un SIA «Nordic Plast» – 2015.gadā turpināja attīstītību, palielinot gan ražošanas jaudas, gan izstrādājot jaunus produktus. Uzņēmumi ir vadošie polimēru pārstrādātāji Baltijas valstīs, kas gandrīz 100% apmērā saražoto produkciju eksportē, galvenokārt uz citām Eiropas Savienības valstīm. Arī šogad iecerēts ieviest jaunas, efektīvākas tehnoloģijas ražošanas jaudu palielināšanai, saglabājot augstu produkcijas kvalitāti, kā arī tirgū ieviešot inovatīvus produktus. Pagājušajā gadā izejvielu pārstrādes uzņēmums «PET Baltija» strādāja ar 18 355 991 eiro apgrozījumu un pārstrādāja 28 480 tonnas PET pudeļu. Savukārt SIA «Nordic Plast» 2015.gadā veica salīdzinoši nelielas investīcijas ražošanas jaudas nodrošināšanai un palielināšanai. Uzņēmums pērn saražojis 8777 tonnas gatavās produkcijas, no kurām 90% eksportēja uz citām Eiropas valstīm, un neto apgrozījums ir 9 130 159 eiro.

SIA «Eco Baltia vide» 2016.gadā turpināja nodrošināt vides apsaimniekošanas pakalpojumus Rīgā, kā arī Ādažu, Salaspils, Babītes, Mārupes, Tukuma, Talsu, Engures, Jaunpils, Kandavas, Mērsraga, Rojas un Dundagas novados. SIA «Eco Baltia vide» neto apgrozījums 2015.gadā sasniedzis 7 416 530 eiro. Uzņēmums 2015.gadā strādājis ar 342 571 eiro peļņu. Pagājušajā gadā SIA «Eco Baltia vide» izveidoja šobrīd vienīgo šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumu Pierīgā – Getliņu ielā 5, Rumbulā, Stopiņu novadā, kur ikviens Rīgas un Pierīgas iedzīvotājs var nodot šķirotos atkritumus.

Vides apsaimniekošanas uzņēmums PSIA «Jumis» nodrošina vides apsaimniekošanas pakalpojumus Siguldā un tās apkārtnē. 2015.gadā uzņēmums strādāja ar 635 392 eiro neto apgrozījumu. Arī pērn tika attīstīti jauni projekti un pakalpojumi. Siguldas pilsētā ir izveidots astoņu šķiroto atkritumu savākšanas punktu tīkls. Katrā punktā izvietoti pazemes konteineri stikla un plastmasas šķirošanai. Projekts īstenots, piesaistot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējumu. Tā kopējās izmaksas ir 48 991 eiro, no kuriem 19 644 eiro ir Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Liepājas reģiona vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA «Eko Kurzeme» īstenoja vērienīgāko investīciju projektu – sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecību. Investējot 3,25 miljonus eiro, ir izveidota viena no mūsdienīgākajām šāda veida rūpnīcām Baltijas valstīs, kurā var sašķirot līdz pat 35 000 tonnām sadzīves atkritumu gadā. Tas nodrošinās rūpnīcas attīstības potenciālu nākotnē un ļaus sasniegt mērķi - samazināt atkritumu poligonā noglabājamo atkritumu apjomu. 2015.gadu SIA «Eko Kurzeme» noslēdza ar neto apgrozījumu 2 780 335 eiro apmērā un gandrīz 409 784 eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu