Maijā Citadele ir uzstādījusi 110 bezkontaktu norēķinu terminālus

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pēdējā mēneša laikā banka Citadele ir uzstādījusi 110 jaunus bezkontaktu norēķinu terminālus, un turpmāk visi jaunie termināli, kas tiek uzstādīti, ir piemēroti bezkontaktu norēķiniem, lai norēķinu sistēmu Latvijā padarītu mūsdienīgāku.

Šobrīd jaunie termināli uzstādīti kafejnīcās, taksometros un viesnīcās, kas bieži apkalpo tūristus, kuru rīcībā jau tagad lielākoties ir bankas maksājumu kartes ar bezkontaktu norēķinu tehnoloģiju. Jaunie termināli ir uzstādīti arī medicīnas iestādēs un tirdzniecības vietās Rīgā un ārpus Rīgas, jo jau šā gada otrajā pusē Citadele piedāvās iespēju saņemt bezkontaktu norēķinu kartes.

«Bezkontaktu maksājumu kartes plānojam sākt izsniegt rudenī, ar tām varēs norēķināties gan jaunajos bezkontaktu norēķinu terminālos, ko aktīvi uzstādām visā Latvijā, gan jau iepriekš uzstādītajos terminālos. Bezkontaktu maksājumi būs ērti iedzīvotājiem, jo pirkumus līdz 10 eiro varēs veikt, vienkārši pietuvinot karti norēķinu terminālam. Lielāku pirkumu apstiprināšanai būs nepieciešams ievadīt PIN kodu, kā arī drošības nolūkos, bieži apmaksājot mazas summas, ik pa laikam tiks prasīts PIN kods. Tāpat tirdzniecības vietās apkalpošanas laiks būs krietni īsāks, kas tirgotājiem mazinās galvassāpes par rindām pie kasēm,» saka bankas Citadele valdes loceklis Kaspars Cikmačs.

Līdz šim maksājumus Citadeles uzstādītajos bezkontaktu norēķinu terminālos Latvijā ir veikuši tūristi no 22 valstīm, starp kurām ir gan Eiropas Rietumvalstis, Kanāda un Amerikas Savienotās Valstis, gan Krievija, Ukraina, Baltkrievija un Kazahstāna. Pirkumi veikti par summām no 4,50 eiro līdz 629 eiro. Lielākā daļa šo pirkumu ir izdarīti Vecrīgā.

«Riga Black Magic» bārs, kas ir tūristu iecienīta vieta Vecrīgā, Kaļķu ielā, maijā pieņēmis 40 maksājumus, kas veikti ar bezkontaktu maksājumu kartēm. «Bāra darbiniekiem vajadzēja laiku, lai pierastu pie jaunā veida termināliem un to apkalpošanas. Bet redzam, ka ārzemniekiem patīk bezkontaktu norēķini, tūristi tos saprot kā pašsaprotamus,» atzīst bāra vadītāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu