«Swedbank» rudenī sāks izsniegt maksājumu kartes ar bezkontakta norēķinu tehnoloģiju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas «Swedbank» rudenī sāks izsniegt maksājumu kartes ar bezkontakta norēķinu tehnoloģiju, aģentūrai BNS pavēstīja bankas ārējās komunikācijas vadītāja Vineta Savicka.

«Ar pirmā bezkontakta norēķinu termināļa uzstādīšanu ātrās apkalpošanas restorānā «Wok to Walk» «Swedbank» šodien uzsāk bezkontakta norēķinu sistēmas ieviešanu Latvijā. Jau šoruden ikvienam Latvijas iedzīvotājam būs iespēja saņemt jaunu maksājumu karti ar bezkontakta norēķinu tehnoloģiju,» sacīja Savicka.

Viņa norādīja, ka šis jauninājums ļaus norēķināties par nelieliem pirkumiem līdz 10 eiro, neievadot PIN kodu, bet vienkārši pietuvinot karti norēķinu terminālim.

«Mūsu dati rāda, ka vairāk nekā 60% karšu maksājumu tiek veikti par nelieliem ikdienas pirkumiem, kuru vērtība nepārsniedz 10 eiro. Tāpēc arvien tiecamies vienkāršot un padarīt ērtāku mūsu klientu ikdienu, tostarp, domājot arī par lietderīgu laika patēriņu, kas ir viens no laba servisa pamatelementiem. Jaunā bezkontakta tehnoloģija, kas sekmīgi ieviesta arī citās pasaules valstīs, ļauj veikt maksājumus, vienkārši nopīkstinot karti. Redzam, ka tas padarīs ērtāku ikdienu un ietaupīs laiku gan pircējiem, gan pārdevējiem, jo tagad, veicot sešus no 10 pirkumiem, atliks tikai pietuvināt maku maksājumu terminālim, līdzīgi, kā to esam pieraduši darīt sabiedriskajā transportā, lietojot e-talonu. Domāju, ka gada laikā šāda karte būs vismaz katram otrajam iedzīvotājam un tas būs lielisks pamudinājums padarīt mūsdienīgākas norēķinu sistēmas arī tirgotājiem visā Latvijā,» sacīja «Swedbank» valdes loceklis un Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Reinis Rubenis.

Savukārt Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča norādīja, ka bezkontakta maksājumu kartes būtiski atvieglos iepirkšanos tūristiem, jo šāda sistēma jau ir pieejama daudzās valstīs. «Dažos gadījumos esam novērojuši, ka ceļotāji automātiski liek karti pie bankas termināla, domājot, ka šāds pakalpojums tiek nodrošināts arī Latvijā. Ieradumam ir liels spēks, un pat nelielas izmaiņas ceļojuma laikā var ietekmēt mūsu noskaņojumu vai priekšstatu par konkrēto valsti,» viņa piebilda.

Bezkontakta norēķinu kartes šobrīd ir izplatīts risinājums ASV, Apvienotajā Karalistē, Austrālijā, Zviedrijā, Šveicē, Norvēģijā, Spānijā, Francijā, Nīderlandē un citur.

Pēc aktīvu apmēra «Swedbank» ir lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu