«Eesti Energia» atvērts investīcijām atjaunojamās enerģijas projektos; arī Latvijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Igaunijas energokompānija «Eesti Energia» ir atvērta investīcijām atjaunojamās enerģijas projektos gan Igaunijā, gan Latvijā, intervijā aģentūrai BNS sacīja «Eesti Energia» meitasuzņēmuma Latvijā «Enefit» valdes priekšsēdētājs Jānis Bethers.

««Eesti Energia» pēdējo piecu gadu laikā ir investējusi piecus miljardus eiro. Tādēļ pašlaik galvenais uzstādījums ir celt jau veikto investīciju efektivitāti un lietderību. Piemēram, viens interesants projekts ir saistīts ar to, kā lietderīgi izmantot naftas produktu pārstrādes blakusproduktu gāzi. Tomēr nedomāju, ka mēs nākamajos gados redzēsim lielus investīciju projektus, kuru summa pārsniegs 100 miljonus eiro,» pauda Bethers.

Vienlaikus gan «Eesti Energia» esot atvērts investīcijām atjaunojamās enerģijas projektos. «Tas attiecas gan uz biomasas stacijām, gan vēja parkiem.

Piemēram, pašlaik izstrādes stadijā ir viens vēja parka projekts Rīgas jūras līcī Igaunijas teritorijā.

Tomēr lēmuma par investīcijām tajā vēl nav. Tādēļ, ja ir finansiāli jēgpilns atjaunojamās enerģijas projekts, tad mēs esam atvērti investīcijām gan Igaunijā, gan Latvijā,» skaidroja «Eenefit» vadītājs.

«Enefit» ir elektroenerģijas pārdevējs Latvijas atvērtajā elektroenerģijas tirgū. Uzņēmums pieder Igaunijas energokompānijai «Eesti Energia».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu