Kā droši doties eksporta tirgos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uzņēmuma «Banga» ražotā zivju konservu produkcija ir Latvijā pazīstama, tomēr attīstībai un ražošanas apjomu nodrošināšanai jau no paša darbības sākuma ļoti svarīga ir bijusi iespēja produkciju eksportēt. Šobrīd uzņēmums Latvijā pārdod tikai 5% no saražotā. «Banga» produkciju eksportē uz apmēram 15 valstīm visā pasaulē, tai skaitā uz tādām tālām zemēm kā Austrālija un Kanāda.

Iespēja eksportēt savu produkciju ir nozīmīga ikviena ražojoša uzņēmuma izaugsmē, tomēr, pārdodot saražoto, svarīga ir arī drošības sajūta, garantija, ka tiks saņemta samaksa par piegādāto produkciju. Īpaši nozīmīgi tas ir, sadarbojoties ar partneriem ārpus Eiropas Savienības. Šo drošību uzņēmumam «Banga» sniedz sadarbība ar ALTUM eksporta kredītu garantiju ietvaros, jo ALTUM ne tikai apdrošina darījumu, bet arī sniedz atzinumu par iespējamā darījuma partnera uzticamību un reputāciju vēl pirms līguma noslēgšanas.

Šis ir uzņēmēja Ingus Veckāgana stāsts par mērķiem, attīstību un drošu došanos jaunos eksporta tirgos.

Intervijas ar uzņēmējiem rubrikā «Stāsti par attīstību» piedāvā Attīstības finanšu institūcija ALTUM, kas finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, riska kapitāls u.c.) sniedz valsts atbalstu uzņēmējiem. Noskaties ALTUM piedāvātās intervijas ar uzņēmējiem un iedvesmojies arī sava uzņēmuma attīstības plānu īstenošanai!

Uzzini vairāk par ALTUM piedāvājumu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu