«Bite Latvija» šogad plāno kāpināt apgrozījumu un peļņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Plūme / LETA

Mobilo sakaru operators «Bite Latvija» šogad plāno palielināt apgrozījumu un arī peļņu, žurnālistiem trešdien sacīja kompānijas komercdirektors Kaspars Buls.

«Protams, mēs plānojam gan apgrozījuma pieaugumu, gan arī peļņas pieaugumu,» teica Buls.

Vienlaikus «Bite Latvija» pārstāvji pastāstīja, ka kompānijas apgrozījuma pieaugums šogad plānots līdzīgs kā pērn, kad tie bija 12%.

Buls piebilda, ka uzņēmuma finanšu rādītāji uzlabojas, pateicoties lietotāju skaita pieaugumam, kā arī pateicoties tam, ka klienti lieto vairāk datu. «Ja kādreiz pietika ar 500 megabaitiem, tad tagad izvēlas, piemēram, pusotru gigabaitu,» viņš sacīja.

Savukārt «Bite Latvija» vadītājs Freds Renčaks norādīja, ka pēdējos piecus ceturkšņus «Bite Latvija» ir uzrādījis ļoti labus finanšu rezultātus - konstantu apgrozījuma un peļņas pieaugumu.

Jau ziņots, ka no 1.jūlija visu telekomunikāciju operatora «Bite» tarifu plānu cenas tiks celtas par 0,87 eiro, šodien informēja «Bites» valdes priekšsēdētājs Freds Renčaks.

«Mēs redzam, ka jau tagad 55 no 100 mūsu klientiem lieto mobilo internetu. Vidējais datu patēriņš mēnesī uz vienu šādu klientu ir 1,8 gigabaiti. Ja salīdzinām šos datus ar pērno gadu, šis apjoms ir dubultojies, un, raugoties nākotnē, prognozes šim pieaugumam ir vēl straujākas - 2020.gadā vienam lietotājam būs nepieciešami jau deviņi gigabaiti mobilā interneta mēnesī,» stāstīja Renčaks.

«Lai sagatavotos augošajām klientu vajadzībām, «Bite» sava tīkla attīstībā līdz 2020.gadam plāno ieguldīt 45 miljonus eiro,» turpināja Renčaks. «Tāpat, lai nodrošinātu klientus ar jaunākajām tehnoloģijām, ir panākta vienošanās ar vadošo tīkla tehnoloģiju izstrādātāju «Huawei» par sadarbību 5G izveidē.»

Kā norāda Renčaks, lai sasniegtu uzņēmuma izvirzītos mērķus, «Bite» sāk investēt jau tagad, tādēļ pārskata tarifu plānu cenas, pievienojot 0,87 eiro to ikmēneša maksai.

Pērn «Bite Latvija» pērn strādāja ar 68,2 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12% vairāk nekā 2014.gadā.

Tāpat vēstīts, ka «Bite Latvija» māteskompāniju «Bite Finance International BV» grasās iegādāties ASV investīciju fonds «Providence Equity Partners». Pērn 24.decembrī «Providence Equity Partners» sāka vienošanās procesu par «Bite Finance International BV» pārņemšanu no «Mid Europa Partners».

«Bite Latvija» darbību Latvijā sāka 2005.gada septembra vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu