«Food Union» plāno 2018.gadā sākt ražošanu Ķīnā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Piena pārstrādes koncerns AS «Food Union» pašlaik Ķīnā būvē divas pārstrādes rūpnīcas. Plānots, ka piena produktu ražošana Ķīnā tiks sākta 2018.gadā, Latvijas Bankas rīkotajā diskusijā sacīja AS «Rīgas piena kombināts» valdes priekšsēdētājs, «Food Union» grupas stratēģijas un biznesa attīstības viceprezidents Normunds Staņēvičs.

«Tās ir vairāku simtu miljonu investīcijas,» par ieguldījumiem rūpnīcu izbūvē sacīja Staņēvičs. Rūpnīcas būs izvietotas Šandunas reģionā un Iekšējās Mongolijas autonomajā rajonā.

Rūpnīcās plānots izmantot Latvijā un ne tikai Latvijā ražotus piena subproduktus, piemēram, biezpienu, tālākai apstrādei. Staņēvičs skaidroja, ka Latvijā var saražot biezpienu, sasaldēt to un aizvest uz Ķīnu, lai tur saražotu biezpiena sieriņus vietējam tirgum. Ķīnā jau veikti pieci patērētāju testi bērnu un māšu fokusa grupās. Pēc Staņēviča teiktā, visi bijuši sajūsmā par biezpiena sieriņu «Kārums». Varbūt tas varētu kļūt par iemīļotu produktu ne tikai Baltijā, bet arī Ķīnā, sacīja uzņēmuma pārstāvis.

«Food Union» fokusa produkti, ražojot Ķīnā, būtu biezpiena sieriņi, jogurti, siers, augstā temperatūrā pasterizēti jeb UHT piena produkti, deserti, bērnu pārtika.

Otrs «Food Union» virziens darbā ar Ķīnas tirgu ir nišas «premium» produktu ražošana Latvijā un to eksports uz Ķīnu. Pērn «Food Union» sāka saldējuma eksportu uz Ķīnu, šogad plānots eksportu paplašināt. Šajā jomā fokusa produkti ar «premium» saldējums, UHT piena produkti, krēmsieri. Nišas produkti Ķīnā ļauj realizēt oriģinālas idejas, vienlaikus saglabājot plašu noietu, kā dēļ iespējams veikt nopietnas investīcijas.

«Food Union» grupa apvieno Latvijas piena pārstrādes uzņēmumus AS «Rīgas piena kombināts», AS «Valmieras piens» un SIA «Rīgas piensaimnieks», saldējuma ražotājus «Premia» Igaunijā, «Premier Is» Dānijā, «Isbjørn Is» Norvēģijā un «Alpin57Lux» Rumānijā.

«Food Union» grupas apgrozījums 2014.gadā sasniedza 175 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu