Lidostas padomes priekšsēdis: Jāveicina lidsabiedrību bāzu izveide Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lidostai «Rīga» jāpalielina ienākumi no «ne aviācijas» pakalpojumiem, piemēram, attīstot teritoriju ap lidostu, kā arī veicinot lidsabiedrību bāzu izveidi Rīgā, uzskata jaunieceltais lidostas «Rīga» padomes priekšsēdis Juris Kanels.

Par neizmantotu rezervi viņš uzskata visas lidostas teritorijas attīstību, kas ir tā saucamie ne aviācijas pakalpojumi. Amatpersona bijusi patīkami pārsteigta, uzzinot, ka «ne aviācijas» ienākumi jau tagad lidostā ir gandrīz tikpat lieli kā aviācijas - vairāk nekā 20 miljoni eiro. «Tas ir ļoti daudz, taču tajā pašā laikā lidostā ir milzīgas teritorijas, turklāt pievilcīgas, pie paša termināļa, kur attīstīt teritoriju. Ir arī bijuši plāni tās attīstīt, taču kaut kādu iemeslu dēļ pēc tam tie nav realizējušies,» intervijā aģentūrai LETA uzsvēra padomes padomes priekšsēdis.

Projekts, kas kādreiz paredzējis veidot konferenču centru, pēc Kaneļa domām, bijis visnotaļ pareizs, un pie tā noteikti ir jāatgriežas. Tikai tā varot piesaistīt cilvēkus šai konkrētai teritorijai, turklāt konferenču centra apmeklētāji izmantošot arī lidostas pakalpojumus.

Netiešo biznesu, netiešos pakalpojumus varot sekmēt arī lidsabiedrību bāzu izveide. Kā skaidro Kanels, jāpiesaista aviokompānijas, lai tās veido savas bāzes jeb lidmašīnu apkalpošanas centrus. «Daudz tādu nebūs, bet, ja tuvāko četru, piecu gadu laikā viena vai divas jaunas aviokompānijas, un vēlams labas, lielas un stabilas, parādītos un lidostā «Rīga» izveidotu savu bāzi gan lidmašīnu stāvēšanai, gan arī apkalpošanai un remontēšanai, būtu ļoti labi. Kādreiz jau par to ir bijusi runa - bija plāni, ka «Ryanair», kā arī Singapūras aviokompānija, varētu veidot bāzes, bet tas nav realizējies. Tas nenozīmē, ka kaut ko jaunu nevar izdarīt šajā virzienā,» secina Kanels.

Kā ziņots, VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga«» padomes priekšsēdētāja amatā iecelts bijušais uzņēmuma valdes un padomes loceklis Juris Kanels, bet padomes locekļu amatos - uzņēmējs Raitis Nešpors un Tālis Linkaits, informēja Satiksmes ministrijā.

Padomē visi trīs iecelti no 17.maija.

Kopumā konkursā uz padomes locekļu amatiem pieteicās 29 pretendenti. Uz otro kārtu tika uzaicināti astoņi pretendenti, kuri pirmajā kārtā ieguva lielāko punktu skaitu. Otrā kārta notika strukturētas intervijas veidā, vērtējot kandidāta spējas sniegt kompetentas atbildes uz jomai specifiskiem jautājumiem, stratēģiskās plānošanas spējas, vadības spējas, spējas noteikt mērķus, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komunikācijas prasmes, svešvalodas zināšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu