Pētījums: Baltijas valstīs iecienītākie zīmoli ir «Google», «Swedbank», «Facebook» un «Maxima»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Baltijas valstīs iecienītākie zīmoli ir «Google», «Swedbank», «Facebook» un «Maxima», liecina pētījumu aģentūras «TNS Emor» veiktais starptautiskais iecienītāko zīmolu pētījums.

Šie četri zīmoli iekļuvuši iecienītāko zīmolu Top 10 visās trīs Baltijas valstīs, informēja «TNS Emor» pārstāvji.

Latvijā iecienītākais zīmols ir «Swedbank», ko par patīkamu atzinuši 15% respondentu, kam seko «Laima» ar 14% un «Apple» ar 10%.

9% respondentu patīk «Latvijas Mobilais telefons», «Facebook», «Maxima» un «Samsung», bet 8% - «Google», «Bite» un «Rimi».

Populārākie zīmoli Lietuvā ar 17% ir «Google» un «Facebook», kam ar 13% seko «Maxima» un «Gmail».

12% Lietuvas respondentu par tīkamu zīmolu atzinuši «Samsung», bet 11% - «Youtube», kam ar 10% seko «Tele2», ar 8% - «Nike» un «Apple», bet 7% par iemīļotu zīmolu Lietuvā atzinuši «Swedbank».

Igaunijā iemīļotākie zīmoli ar 14% ir «Kalev», «Google» un «Youtube», kam ar 11% seko «Skype», ETV un «Gmail», bet ar 10% - «Swedbank» un «Facebook».

Igaunijas topu ar 9% respondentu atzinību noslēdz «Maxima» un «Telia».

Pētījums par Baltijas valstu iemīļotākajiem zīmoliem tika veikts no šā gada janvāra līdz aprīlim, aptaujājot 1000 respondentus katrā valstī 15 līdz 65 gadu vecuma grupā. Pētījumā tika iekļauti 150 dažādi zīmoli katrā valstī.

Sākotnējais zīmolu saraksts tika veidots, pamatojoties un iepriekšējā gada aptaujas rezultātiem, bet respondentiem bija iespēja to papildināt. Pirmajā aptaujas daļā respondentiem bija jāizvēlas pieci iecienītākie zīmoli no piecām 30 zīmolu grupām, bet otrajā - no atlasītajiem 25 jāizvēlas pieci.

Pērn Baltijas valstīs iecienītākie zīmoli bija «Google», «Swedbank» un «Maxima».

Latvijā Top 10 ierindojās «Swedbank», «Laima», «Apple», «Google», «LMT», «Lido», «Maxima», «Rimi», «Kārums» un «Liepkalni».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu