Mēs paši radām Latviju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Zilūži saimnieki rokas klēpī nav turējuši – zemnieku saimniecība ir augusi un attīstījusies līdz ar Latviju. Ja darbības sākumā tā apsaimniekoja tikai 7 ha zemes, tad tagad tie jau ir 810 ha. Arī ganāmpulks ir simtkāršojies, un nu jau tajā ir 400 mājlopi, turklāt saimniecība ir sākusi arī piena pārstrādi.

Lai sasniegtu šādu ievērojamu izaugsmi, Zilūži saimnieki ir izmantojuši daudzveidīgās iespējas, ko lauksaimniekiem piedāvā valsts atbalsta programmas – aizdevumus zemes iegādei un apgrozāmajiem līdzekļiem. Savukārt brīdī, kad, augot ražošanas apjomiem, radās nepieciešamība pēc jaunām ražošanas telpām un iekārtām, noderēja MVU izaugsmes aizdevumu programmas ietvaros pieejamais atbalsts.

Šis ir uzņēmēja Jāņa Grasberga stāsts par zemnieku saimniecības attīstību, par vecāku iesāktā darba turpinājumu un arvien jaunu izaugsmes iespēju meklējumiem.

Intervijas ar uzņēmējiem rubrikā «Stāsti par attīstību» piedāvā Attīstības finanšu institūcija ALTUM, kas finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, riska kapitāls u.c.) sniedz valsts atbalstu uzņēmējiem. Noskaties ALTUM piedāvātās intervijas ar uzņēmējiem un iedvesmojies arī sava uzņēmuma attīstības plānu īstenošanai!

Uzzini vairāk par ALTUM piedāvājumu šeit:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu