NVA reģistrējušies 192 «KVV Liepājas metalurga» atlaistie darbinieki; 13 atraduši darbu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) kopš marta sākuma reģistrējušies 192 metālapstrādes uzņēmuma «KVV Liepājas metalurgs» atlaistie darbinieki, aģentūrai BNS pavēstīja NVA.

No šā gada marta sākuma līdz 16.maijam NVA kā bezdarbnieki reģistrējušies 192 «KVV Liepājas metalurga» bijušie darbinieki, no kuriem 13 atraduši darbu un, bezdarbnieka statusu zaudējot, tagad strādā ražošanas iekārtas operatora, metālapstrādes darbgaldu operatora, lokmetinātāja, gatavās produkcijas piegriešanas operatora, komplektēšanas kontroliera, kravas automobiļa vadītāja un citos amatos.

Pēc NVA paustā, visvairāk Liepājas filiālē reģistrēto bezdarbnieku no «KVV Liepājas metalurga» strādājuši operatora (18), velmētāja (15), velmēšanas stāva operatora (13), karstā metāla novācēja (12), remontatslēdznieka (11), metāla griezēja (11), atslēdznieka (10) un elektromontiera (7) profesijā. Savukārt pēc gadu sadalījuma 17,2% bezdarbnieku ir vecumā no 20 līdz 40 gadiem, 35% - no 40 līdz 50 gadiem, turpretī 47,7% bezdarbnieku vecums pārsniedz 50 gadu. Raugoties uz NVA Liepājas filiālē reģistrēto uzņēmuma bijušo darbinieku izglītības līmeni, 7,8% ir augstākā izglītība, 42,2% - profesionālā izglītība, bet vairāk nekā 50% - vispārējā vidējā vai pamatizglītība.

«KVV Liepājas metalurgs» par paredzēto darbinieku atlaišanu NVA Liepājas filiāli informēja martā, bet 4.aprīlī iesniedza oficiālu paziņojumu par kolektīvo atlaišanu. NVA Liepājas filiāle martā sākumā sāka darbu ar bijušajiem «KVV Liepājas metalurga» darbiniekiem, kas nāca reģistrēties bezdarbnieka statusa saņemšanai, informējot viņus par darba devēju reģistrētajām vakancēm, darba iespējām un NVA pakalpojumu klāstu bezdarba gadījumā.

NVA informēja, ka dalībai tās īstenotajos aktīvajos nodarbinātības pasākumos ir pieteikušies 89 bijušie «KVV Liepājas metalurga» darbinieki, no kuriem 19 izvēlējās profesionālās apmācības iespējas, 56 – neformālās izglītības programmu apguvi, savukārt 48 pieteicās konkurētspējas paaugstināšanas pasākumiem. Uzņēmuma bijušo darbinieku pieprasītākās apmācību programmas ir «Elektrokāra vadīšana», «Lokmetinātājs metināšanai ar volframa elektrodu», «Apsardzes darbs», «Valsts valoda», «C kategorijas autovadītājs», «Datorzinības», «Personālo datoru operētājsistēmu un lietojumprogrammu instalēšana, konfigurēšana un uzturēšana,» u.c. Savukārt četri no bijušajiem «KVV Liepājas metalurga,» darbiniekiem izvēlējās individuālās jurista un psihologa konsultācijas.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Ukrainas «KVV Group» pieņēma lēmumu par «KVV Liepājas metalurga» konservāciju, atlaižot arī uzņēmuma darbiniekus.

«KVV Group» vadība šādu lēmumu pieņēma, jo saglabājās ilgtermiņa negatīvie faktori, kas radīja šķēršļus uzņēmuma darbībai - pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem, kā arī valsts nav ieinteresēta sniegt atbalstu nozarei, skaidroja uzņēmumā.

Tāpat vēstīts, ka 2014.gada 2.oktobrī parakstīja līgumu par « Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas «KVV Group», kas par «Liepājas metalurga» pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu