NVA reģistrējušies 182 «KVV Liepājas metalurga» atlaisto darbinieku; 10 atraduši darbu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) kopš marta sākuma kā bezdarbnieki līdz šim reģistrējušies 182 metālapstrādes uzņēmuma «KVV Liepājas metalurgs» atlaistie darbinieki, pastāstīja NVA Liepājas filiāles vadītājas vietniece Māra Zeme.

Zeme norādīja, ka no 182 atlaistajiem darbiniekiem viens tika reģistrēts pirmdien, savukārt 10 darbinieki jau paguvuši iekārtoties darbā.

NVA Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane aģentūrai jau iepriekš norādīja, ka «KVV Liepājas metalurga» atlaisto darbinieku nodarbinātības pasākumi neatšķiras no jebkura cita bezdarbnieka iespējām. NVA bezdarbniekiem piedāvā konsultācijas ar karjeras speciālistu un juristu, apmācības, kursus un citus NVA nodrošinātos pakalpojumus.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Ukrainas «KVV Group» pieņēma lēmumu par «KVV Liepājas metalurga» konservāciju, atlaižot arī uzņēmuma darbiniekus.

«KVV Group» vadība šādu lēmumu pieņēma, jo saglabājās ilgtermiņa negatīvie faktori, kas radīja šķēršļus uzņēmuma darbībai - pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem, kā arī valsts nav ieinteresēta sniegt atbalstu nozarei, skaidroja uzņēmumā.

«KVV Liepājas metalurgu» piemeklējušas finansiālas grūtības, kuras uzņēmums skaidro ar augstajiem elektroenerģijas tarifiem, kā arī problemātisko situāciju metalurģijas nozarē visā Eiropā. Kompānijai bijušas grūtības veikt energomaksājumus, maksājumu valstij par rūpnīcu, kā arī darba algas strādniekiem.

Tāpat vēstīts, ka 2014.gada 2.oktobrī parakstīja līgumu par « Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas «KVV Group», kas par «Liepājas metalurga» pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu