TOP 5 noderīgas mobilās lietotnes, kas palīdz veselības jomā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās mēs neskaitāmas stundas pavadām pie viedtālruņu displejiem, spēlējot dažādas spēles un vērojot video, kas ilgtermiņā var radīt negatīvu ietekmi uz veselību. Tomēr gudrais telefons var kļūt arī par labu medicīnisko aksesuāru ar mobilo lietotņu komplektu.

Tirgū ir pieejamas dažādas bezmaksas un «premium» klases lietotnes, no kurām daļa ļauj labāk orientēties medikamentos, bet citas - diagnosticēt saslimšanu pēc simptomiem un būt gatavam sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Mobilās lietotnes būs arī viena no tēmām «BiSMART» seminārā, kas10.maijā norisināsies «Tallink Hotel Riga», Elizabetes ielā 24, Rīgā, no plkst. 9:30 līdz 13:40.

«Tehnoloģiju loma mūsdienu cilvēka dzīvē nenoliedzami pieaug – tās ne vien atvieglo dažādus ikdienas darbus, piedāvā nebijušus izklaides un saziņas veidus, bet arī rada jaunas iespējas veselības aprūpes nozarē,» stāsta «Latvijas Mobilā Telefona» Biznesa vadības dienesta direktors Vīgants Radziņš, kurš būs viens no lektoriem gaidāmajā seminārā.

Pēc viņa teiktā, medicīniskās lietotnes un viedpalīgi ir ērts risinājums, kā regulāri uzraudzīt, piemēram, glikozes līmeni diabēta pacientu asinīs, izmērīt asinsspiedienu, neapmeklējot ārstu, vai pārliecināties, ka fizeoterapeita ieteiktie vingrinājumi tiek izpildīti pareizi. Turklāt tie ļauj apkopot un uzkrāt veikto mērījumu rezultātus, kas palīdz gan ārstam, gan pacientam precīzāk novērtēt vispārējo veselības stāvokli un jau preventīvi to uzlabot.

Lūk, piecas lietotnes, kuras var izrādīties noderīgas dažādās dzīves situācijās, kas saistītas ar veselību.

«Micromedex»

Šī ir vienkārša lietotne, kura ļauj pareizi dozēt medikamentus atbilstoši ieteicamajām devām. Lietotnē tu vari sameklēt konkrēta medikamenta nosaukumu un uzzināt, kā tas būtu jālieto, kā arī uzzināt par iespējamām blakusparādībām. Turklāt tu vari meklēt ieteicamās zāles pēc slimības nosaukuma, kas tev ļaus atrisināt savas veselības problēmas, sākot ar parastu drudzi līdz pat parazītu kontrolei.

«Red Cross First Aid»

Mēs bieži nezinām, ko darīt tad, ja notiek kāds negadījums. Šī lietotne sniedz vienkāršus ieteikumus, kuros soli pa solim aprakstīts, kādas darbības ir jāveic, ja ir jāsniedz pirmā palīdzība, sākot no astmas lēkmes - līdz lauztiem kauliem. Lietotnē pieejami arī informatīvi un drošības ieteikumi attiecībā uz rīcību dabas katastrofu gadījumos.

«SkinVision»

Ādasvēzis ir viens no izplatītākajiem vēžu veidiem pasaulē, taču tas nenozīmē, ka tev jādodas pie ārsta ikreiz, kad uz ādas izveidojas jauna dzimumzīme. Tā vietā izmēģini šo lietotni, kas nosaka, vai konkrētā dzimumzīme ir bīstama, vadoties no tevis uzņemtā fotoattēla. Lietotne arī izvērtē tavu ādas tipu un izveido riska profilu.

«Doctor on Demand»

Ja vēlies, lai ķirurgs, pediatrs, psihologs vai kāds cits ārsts būtu tev pieejams jebkurā brīdī, «Doctor on Demand» ir domāts tev! Šī ērtā lietotne ļauj tev nekavējoties sazināties ar licencētiem profesionāļiem ar videočata un audio zvanu palīdzību. Tādējādi tu vari saņemt mediķu rekomendācijas un ieteikumus, pastāstot par saviem konkrētajiem slimības simptomiem, neizejot no mājas.

«UpToDate»

Ikvienam, kas studē medicīnu, strādā šajā nozarē vai vienkārši interesējas par jaunumiem medicīnā, šī lietotne ir lielisks veids, kā uzzināt plašu informāciju par sasniegumiem medicīnā un jaunākās ziņas. Sadaļā «What's New» tu vari aplūkot publikāciju virsrakstus vai arī meklēt materiālus par konkrētām tēmām. Līdztekus publikācijām «UpToDate» piedāvā medicīnisku procedūru video rullīšus un ļauj nosūtīt uz e-pastu vai pievienot grāmatzīmēm jebkuru lappusi, lai apspriestu tās saturu ar kolēģi vai saglabātu turpmākai zināšanai.

«BiSMART» seminārā liela uzmanība tiks pievērsta gan konkurences un kvalitātes instrumentiem, gan praktiskām vismodernāko tehnoloģiju izmantošanas iespējām.

Vadošo tehnoloģiju uzņēmumu pārstāvji atklās veidus, kā modernie rīki jau šodien var uzlabot mediķu un pacientu ikdienu. «IBM Latvija» vadītājs Edijs Tanons stāstīs, kā kognitīvā sistēma «Watson Health» palīdz attīstīt vēža izpēti, bet «Meditec» Pārdošanas un attīstības daļas vadītājs Toms Žunna informēs par biznesa tehnoloģiju risinājumiem mediķu ikdienas darbā.

«Baltic 3D printing» izpilddirektors Jānis Jātnieks izklāstīs 3D drukas iespējas, bet «Latvijas Mobilais Telefons» biznesa vadības dienesta direktors Vīgants Radziņš pastāstīs, kā mobilās tehnoloģijas var palīdzēt noteikt pacienta veselības stāvokli.

Par BiSMART

«BiSMART» ir platforma, kur tiekas bizness, idejas un viedās tehnoloģijas. BiSMART apvieno progresīvākos, veiksmīgākos un atvērtākos uzņēmumus, kas ir saistīti ar biznesa tehnoloģiju pakalpojumiem un ir plaši pazīstami kā Latvijā, tā pasaulē. Vienkārši par sarežģīto! Vairāk par BiSMART aktivitātēm var uzzināt šeit:www.bismart.lv

«BiSMART» partneri: «Latvijas Mobilais Telefons», «Telia Latvija», «VISMA», «Digital Mind», «IBM», «Microsoft», «SAP», «Xetara» un «HORTUS Digital». Atbalstītāji: «Canon Biznesa Centrs IB Serviss», «Public ID Group», «Inspired Digital» un pētījumu kompānija «TNS». Informatīvie partneri: «TVNET», «Kapitāls», «Inbox.lv», radio «SWH», «skaties.lv» un «Lursoft». Organizators: «BIG Media».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu