Internetveikala «e-maxima» apgrozījums šogad audzis par 26%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Salīdzinot šā gada pirmo ceturksni ar tādu pašu laika periodu pērn, internetveikala «e-maxima.lv» apgrozījums ir pieaudzis par 26%, stāsta «e-maxima» vadītāja Sanita Bērziņa. Tiesa, viņa neatklāj, cik liels ir pieaugums naudas izteiksmē.

Bērziņa norāda, ka šajā periodā klientu izvēlētais vidējais pirkums ir līdzīgs pirkumam pirmajā ceturksnī pērn, bet pa šo laiku ir paplašinājies klientu loks.

«Pēdējā gada laikā arvien vairāk klientu veic pasūtījumus no Salaspils, savukārt, iestājoties siltākam laikam, it sevišķi vasaras periodā, visvairāk pasūtījumu saņemam no jūrmalniekiem,» atzīmē Bērziņa.

Populārākie produkti četru gadu laikā, kopš darbojas internetveikals «e-maxima.lv», nemainīgi ir dzeramais ūdens pudelēs, kartupeļi, biezpiena sieriņi glazūrā, banāni un mandarīni, informē Bērziņa.

Internetveikalu «e-maxima» pārvalda SIA «Maxima Latvija» pilnībā piederošā SIA «Patrika», kas dibināta 2014.gada 2.decembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 500 000 eiro. Finanšu dati par pagājušo gadu patlaban vēl nav pieejami.

Internetveikals «e-maxima» darbu sāka 2012.gada 26.martā, uzņēmuma īpašniekiem tajā investējot 156 515 eiro (110 000 latu). Veikala klāstā ir vairāk nekā 11 000 pārtikas, rūpniecības un saimniecības preču, bet to klāsts tiek papildināts, ņemot vērā pircēju interesi, ieteikumus un pieprasījumu pēc konkrētiem produktiem.

Kā ziņots, SIA «Maxima Latvija» apgrozījums 2014.gadā sasniedzis 674,35 miljonus eiro, pieaugot par 0,13% salīdzinājumā ar 2013.gadu, bet peļņa - 13,9 miljonus eiro, kas ir par 21% mazāk nekā 2013.gadā.

Patlaban «Maxima» veikalu tīklu veido 148 trīs formātu - 122 «Maxima X», 23 «Maxima XX» un trīs «Maxima XXX» - veikali, kas atrodas 45 apdzīvotās vietās Latvijā.

Uzņēmuma «Maxima Latvija» īpašnieks ir Lietuvā bāzētais koncerns «Maxima Grupe», kas ir lielākais mazumtirdzniecības veikalu tīkls un darba devējs Baltijā, nodarbinot vairāk nekā 30 000 darbinieku piecās valstīs (Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Bulgārijā). SIA «Maxima Latvija» 148 veikalos, internetveikalā «e-maxima.lv» un divos loģistikas centros ir nodarbināti aptuveni 8000 darbinieku.

SIA «Maxima Latvija» dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. «Maxima Latvija» pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētai kompānijai «Lincoln Land Erste B.V», liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu