«Viada Baltija» šogad pārņems «LUKoil Baltija R» degvielas uzpildes stacijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Degvielas tirgotāja AS «Viada Baltija», kura pēc īpašnieka maiņas pārvalda līdzšinējās «LUKoil» degvielas uzpildes stacijas, šogad plānojusi pārņemt un mainīt zīmolu visās «LUKoil Baltija R» degvielas uzpildes stacijās, teikts kompānijas pērnā gada vadības ziņojumā.

Vadības ziņojumā skaidrots, ka plānots paplašināt darbību, pārņemot SIA «AMIC Latvia», kas iepriekš darbojās kā SIA «LUKoil Baltija R», degvielas uzpildes stacijas. Plānots veikt zīmola maiņu un ieviest jaunas kafijas zonas ar jauniem kafijas veidiem, kā arī paplašināt ēdināšanas sortimentu. Plānots palielināt naftas produktu pārdošanu mazumtirdzniecībā, saglabāt pašreizējos klientus un piesaistīt jaunus. Tāpat kompānija gatavojas izstrādāt marketinga plānu, ar kura palīdzību tiks veikta spēcīgāka komunikācija par piedāvājumiem un pakalpojumiem degvielas uzpildes stacijās. Tiekot arī atjaunota klientu nodaļa ar jaunām norēķinu kartēm, kuras varēs izmantot Latvijas, Lietuvas un Igaunijas teritorijā.

2016.gadā «Viada Baltija» plāno strādāt ar peļņu un segt 2015.gada zaudējumus. Pērn uzņēmums strādājis ar 8 960 779 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 382 685 eiro apmērā, liecina «Firmas.lv» informācija.

Vadības ziņojumā arī teikts, ka gada atskaite iesniegta par periodu no pērnā gada 3.februāra līdz 31.decembrim. Zaudējumi tiek pamatoti ar uzņēmuma darbības sākšanu, kad tika pārņemts SIA «Viada» degvielas uzpildes staciju (DUS) tīkls, kas bija zaudējis savu tirgus daļu, tāpēc nācies strādāt pie klientu piesaistes un nolietoto pamatlīdzekļu atjaunošanas. Visi uzņēmuma pamatlīdzekļi 7 154 000 eiro esot ieķīlāti «Swedbank» SIA «Petrol Property» saistību nodrošināšanai, un tam arī izsniegts galvojums.

Kā ziņots, pēc īpašnieku maiņas aprīļa sākumā degvielas tirgotājs «LUKoil Baltija R» mainījis arī nosaukumu un tagad ir SIA «AMIC Latvija», liecina «Firmas.lv» informācija. Pirms tam 100% «Lukoil Baltia R» un «Lukoil Polska» akciju un aktīvu, tostarp 230 degvielas uzpildes stacijas Latvijā, Lietuvā un Polijā, iegādājās Austrijā bāzētais aktīvu pārvaldes fonds «AMIC Energy Management GmbH».

Par Latvijas uzņēmuma «AMIC Latvia» padomes priekšsēdētāju iecelts Volfgangs Rutenštorfers, vietnieku - Heincs Zernecs, padomes locekli - Ginters Meiers. Visi ir Austrijas iedzīvotāji. Jau marta sākumā par uzņēmuma jauno valdes priekšsēdētāju tika iecelts Nerijus Seiļus, un viņš ir vienīgais uzņēmuma valdes loceklis. Seiļus ir arī padomes priekšsēdētājs kompānijā «VIADA Baltija», kas saistīta ar «Lukoil Baltija» vadību. Tieši šī kompānija pārvalda līdzšinējās «LUKoil» degvielas uzpildes stacijas Latvijā pēc to pārdošanas Austrijas kompānijai.

Fonds «AMIC Energy Management GmbH» pieder Johanesam Kleclam-Norbergam, Manfredam Kuncem un Zernecam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu