«Mediju nams» pērn strādājis ar €800 027 lieliem zaudējumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Preses izdevējs «Mediju nams» pērn strādājis ar 800 027 eiro lieliem zaudējumiem, liecina «Firmas.lv» informācija. 2014.gadā uzņēmums nopelnīja 1,579 miljonus eiro, bet vēl gadu iepriekš zaudēja 672 332 eiro. Tikmēr uzņēmuma apgrozījums sarucis par 16%, sasniedzot 1,936 miljonus eiro.

2014.gadā «Mediju nams» apgrozīja 2,326 miljonus eiro, bet 2013.gadā - 2,569 miljonus eiro.

Kā teikts vadības ziņojumā, uzņēmuma darbību un finanšu rezultātus negatīvi ietekmēja nozares kopējā tirgus lejupslīdes turpinājums drukātās preses kategorijā. Arī mazumtirdzniecības un abonentu kopējās tirgus tendences nav bijušas pozitīvas.

Lai arī interneta portāla attīstība bijusi straujāka, nekā plānots, tas pagaidām neatstāj tik lielu ietekmi uz kopējo finanšu rezultātu, lai kompensētu lejupslīdi drukātajā kategorijā.

Ziņojumā arī teikts, ka salīdzinošie dati nav objektīvi, jo 2014.gadā tika gūta peļņa no meitas uzņēmuma pārdošanas.

Izdevējs rēķinās, ka 2016.gadā turpināsies negatīva tirgus situācija, un uzņēmums turpinās strādāt pie produktu attīstīšanas un konkurētspējas celšanas konkrētajā sektorā, vienlaikus turpinot attīstīt jaunus interneta produktus, kuru tirgū vērojama izaugsme.

SIA «Mediju nams» ir viens no lielākajiem preses izdevējiem Latvijā, kas izdod laikrakstu «Neatkarīgā Rīta Avīze», nedēļas žurnālus «Māja» un «Vakara Ziņas», mēneša žurnālus «Sporta Avīze» un «Praktiskā Astroloģija», kā arī veido ziņu portālu «nra.lv», digitālu žurnālu ar lietotāja personalizētu saturu «Sofa» un darbojas foto ziņu jomā ar aģentūru «F/64PhotoAgency».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu