«Baltic Taxi» noliedz jebkādu PVN shēmu izmantošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Taksometru kompānija «Baltic Taxi» noliedz, ka tā izmanto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) apiešanas shēmas, sacīja kompānijas pārstāvis Jānis Naglis. Viņš skaidro, ka «Baltic Taxi» partneri, kas darbojas mikrouzņēmuma režīmā, priekšnodoklī pievienotās vērtības nodokli (PVN) neatskaita, jo nav PVN maksātāji, tādēļ nekādas shēmas nav iespējamas, sacīja Naglis.

«Baltic Taxi» franšīzē patlaban tiekot piedāvāta automašīna, zīmols, apmācības, serviss, kas ietver arī grāmatvedības pakalpojumus, ja partnerim šāds pakalpojums interesē. Partneru lēmums dibināt juridisku personu, kas ir mikronodokļa maksātājs, ir Latvijas valsts piedāvāta iespēja pašiem sākt savu uzņēmējdarbību, skaidro Naglis.

Esot uzņēmēji, kas izvēlas maksāt samazināto nodokļu likmi un strādāt apjomā, kas neliek kvalificēties PVN maksātāja statusam. Šie uzņēmēji neiekasē PVN, bet šie uzņēmēji arī neatprasa PVN no valsts. «Nekādu PVN no valsts neizkrāpj un neko neoptimizē tie, kas nekādu PVN no klientiem vispār nesaņem. Šie uzņēmumi pārdod savus pakalpojumus par noteiktu cenu, kurai klāt nepievieno PVN. Līdz ar to tie saņem no klientiem tikai maksu par pakalpojumu, bet PVN no klienta nesaņem. Tālāk šie uzņēmumi samaksā savus rēķinus, darba algas un nekādu PVN no valsts neatprasa,» skaidro Naglis.

Viņš aicina gan valdību, gan Finanšu ministriju taksometru nozari sakārtot, kā pirmo soli ieviešot nozares piedāvāto taksometru nodokli.

Kā ziņots, raidījums «Aizliegtais paņēmiens» informēja, ka taksometru kompānijai «Baltic Taxi» izveidojusi vairāk nekā 150 kompāniju tīklu, kas faktiski ļaujot nemaksāt valstij PVN. Daudzo mikrouzņēmumu sistēma ļaujot ekonomēt uz sociālajām iemaksām par šoferiem, taču šāda uzņēmuma sadalīšana daudzos mazos ļaujot nemaksāt arī PVN. Kā norādīja raidījuma veidotāji, valsts noteiktais slieksnis, kad jāreģistrējas un jāmaksā PVN, ir uzņēmuma apgrozījums 50 000 eiro gadā, taču gandrīz neviens no «Baltic Taxi» mikrouzņēmumiem tādu nesasniedz un maksā vien mikrouzņēmuma nodokli 9% apmērā.

Naglis norāda, ka kompānijas viedokli un situācijas skaidrojumu raidījuma autori neesot atspoguļojuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu