Kauņa piešķir pusmiljonu eiro jaunu «Wizz Air» maršrutu finansējumam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kauņas pašvaldība otrdien nolēma piešķirt 500 tūkstošus eiro, lai palīdzētu Ungārijas zemo cenu lidsabiedrībai «Wizz Air» nodrošināt vairāk reisu no Lietuvas otras lielākās pilsētas.

Pašvaldība sagaida, ka tas palīdzēs Kauņā piesaistīt vairāk tūristu.

«Wizz Air» lūdza pašvaldību sniegt līdzfinansējumu četru jaunu maršrutu atklāšanai no Kauņas lidostas. Tā plāno reisus vismaz divas reizes nedēļā uz Nīderlandes pilsētu Eindhovenu, kā arī uz Norvēģijas pilsētām Bergenu, Stavangeri un Olesunnu. Lidsabiedrība prognozē, ka ik gadu šajos maršrutos pārvadās ap 110 tūkstošiem pasažieru.

«Jaunie maršruti ir uz Eiropas reģioniem, kur iekšzemes kopprodukts (IKP) ir visaugstākais. Tas nozīmē, ka vidējā šo reģionu iedzīvotāja ienākumi ir trīs līdz četras reizes lielāki nekā cilvēkiem, kas dzīvo Centrālajā un Austrumeiropā. Augstāki ienākumi mudina tūristus tērēt vairāk galamērķos, kurus viņi ir izvēlējušies,» savu lēmumu pamatoja Kauņas pašvaldība.

Pilsētās, uz kurām «Wizz Air» sāks reisus no Kauņas, notiks informatīvas kampaņas par ceļošanas iespējām uz šo Lietuvas pilsētu .

«Wizz Air» no Kauņas jau lido uz Londonas Lūtonas lidostu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu