Rietumu Asset Management piedāvā ieguldīt rītdienas uzņēmumos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums Rietumu Asset Management (RAM) Latvijas tirgū sācis piedāvāt investīciju portfeli Industry 4.0, kas veidots no tehnoloģiju uzņēmumu un augstas pievienotās vērtības uzņēmumu akcijām. Jaunais ieguldījumu portfelis orientēts uz klientiem, kuri tuvāku un tālāku nākotni neatraujami saista ar t.s. tehnoloģisko revolūciju un inovatīvus uzņēmumus redz kā rītdienas ekonomikas balstus.

Augsts ienesīgums ilgtermiņā

Industry 4.0 iekļautiuzņēmumi ar augstu attīstības potenciālu, kā arī lielas un labi pazīstamas korporācijas, kas lielu uzmanību velta inovāciju ieviešanai, stāstaRAM ekspertsJurijs Moskaļuks. Modelējotšī portfeļa vēsturisko ienesīgumu laikā periodā no 2005. gada līdz 2016. gadam, RAM eksperti nonākuši pie ienesīguma rādītāja 10,6% gadā.

Nozaru griezumā investīciju portfelis Industry 4.0 apvieno biotehnoloģijas, mākslīgā intelekta, nanotehnoloģijas, bezpilota lidaparātu, IT, kiberdrošības, telekomunikācijas, sociālos medijus, farmācijas un citas nozares, kurās RAM eksperti saskata vislielāko izaugsmes potenciālu. Portfeļa izveidei sākotnēji tiek atlasīti vairāk nekā 500 šāda veida uzņēmumu no visas pasaules, tad to finanšu datu un citas informācijas atbilstību izvirzītajiem kritērijiem novērtē RAM veidots analītiskais modelis, atlikušos «pusfinālistus» RAM eksperti vērtē no biznesa idejas perspektīvas viedokļa.

Pieredze ļauj precīzi novērtēt riskus

Jurijs Moskaļuks uzsver, –sekmīga darbības vērtspapīru tirgū ilgtermiņā ir atkarīga no diviem faktoriem – pieredzes un adekvātas datu analīzes, kas ļauj pareizi novērtēt riskus. «Mūsu pieredzes pamatā ir ilgstošs darbs lielā Rietumeiropas investīciju uzņēmumā, kurā kopš pagājušā gadsimta pamazām ir veidojusies un nostiprinājusies izpratne par to, kā darbojas akciju tirgus, kādas likumsakarības to virza, un, kā jārīkojas atbildīgam tirgus dalībniekam.«

Informācija par akciju tirgū pārstāvētajiem uzņēmumiem, tiek vērtētaizmantojot RAM veidotus analītiskos modeļus. To pamatā ir vērtspapīru tirgū kotēto uzņēmumu novērtējums pēc trim galvenajiem kritērijiem: emitenta kvalitāte (bilances, naudas plūsmas utml. dati), emitenta pašreizējā un prognozējamā tirgus vērtība (akciju cenas vēsturiskās izmaiņas, cenas attiecība pret dažādiem finanšu rādītājiem), emitenta izaugsmes potenciāls (t.sk. norises konkrētajā nozarē).

Ikdienā, papildu finanšu datiem, tiek vērtēta arī publiskā informācija par RAM izraudzīto un investīciju portfeļos iekļauto emitentu darbību, jaunu produktu ieviešanu, menedžmenta maiņu un līdzīgas ziņas, uzsverJurijs Moskaļuks.

Tematiski ieguldījumu portfeļi

Kopā ar Industry 4.0 RAM klientiem sācis piedāvāt arī konservatīvāku investīciju portfeli Target Maturity Bonds, kas veidots no parāda vērtspapīriem (obligācijām) ar noteiktu ienesīgumu un prognozējamu naudas plūsmu.

RAM pēdējo mēnešu laikā nācis klajā armūsu tirgū jaunu pieeju ieguldījumu produktu izveidē – tematiskie investīciju portfeļi, proti, piedāvājums ieguldīt noteikta veida uzņēmumu akcijās, vai obligācijās jau guvuši lielu atsaucību RAM klientu vidū.

Industry 4.0 ir jau trešais RAM izveidotais tematiskais investīciju portfelis, kas veidots no uzņēmumu akcijām. Pirms tā tirgū nonāca investīciju portfelis Commodity Basket, kas tapis no izejvielu sektora un ar to saistīto nozaru publisko kompāniju akcijām (naftas un gāzes sektors, kalnrūpniecība, lauksaimniecība, ķīmiskie produkti, mašīnas iekārtas utml.) Savukārt portfelis Brands & Luxury veidots no uzņēmumiem, kas ražo luksusa preces un ir pasaulē slavenu zīmolu īpašnieki. Visi minētie portfeļi ir paredzēti ilgtermiņa ieguldījumiem, minimālais ieguldījuma apjoms tajos ir 100 tūkstoši ASV dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu