Par spīti vēsākam pavasarim dārzeņu raža Latvijā būs ierastā laikā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Par spīti vēsākam pavasarim Latvijā atklātā lauka dārzeņu raža šogad varētu būt gaidāma ierastajā laikā - ne tik vēlu kā pērn, taču ne agrāk kā vidēji citus gadus, prognozēja lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības «Mūsmāju dārzeņi» vadītāja Edīte Strazdiņa.

Viņa pastāstīja, ka dārzeņu audzētāju cerības par agrākām ražām nav attaisnojušās, jo vēsās dienas ir aizkavējušas lauka darbus. «To, kas tiek stādīts šobrīd, nevar uzskatīt par ļoti agru stādīšanu, tāpēc lielas cerības par agro pavasari, mazliet ir noplakušas. (..) Domāju, ka raža būs normālā laikā - tik vēlu, kā pagājušajā gadā noteikti nebūs,» teica Strazdiņa.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvijas dārzeņu audzētāji aprīļa sākumā bija aktīvi sākuši lauka darbus, un pauda cerības, ka dārzeņu raža šogad varētu būt ātrāk nekā pērn.

«Mūsmāju dārzeņi» ir izveidoti 2006.gadā kā ražotāju grupa un pašlaik apvieno 10 dārzeņu audzēšanas saimniecības - «Dimdiņi Agro», zemnieku saimniecības «Dimdiņi Agro», «Galiņi», «Bračas», «Dārzi», «Zūmaņi», «Sīļi», «Sviķi», «Īskāji» un «Kliblapsas», kā arī uzņēmumu «Sigro». Kooperatīvā tiek audzēti kāposti, burkāni, bietes, gurķi, tomāti, kolrābji, kabači, sīpoli un citi dārzeņi , kurus piegādā Latvijas lielveikalu tīkliem, skolām, bērnudārziem, kā arī eksportē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu