Mobilie sakari ceļotājiem Eiropas Savienībā kļūst vēl lētāki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No šodienas, dodoties uz kādu no Eiropas ekonomiskās zonas valstīm, par sarunām, īsziņām un interneta lietošanu viesabonēšanā būs jāmaksā mazāk, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā.

Izmaiņas viesabonēšanas tarifos ir saistītas ar 2015.gada 25.novembrī apstiprināto Eiropas Savienības (ES) regulu, kurā noteikts, ka, sākot no 2017.gada 15.jūnija, ES telefonsarunām, īsziņām un mobilā interneta lietošanai viesabonēšanā tiks piemēroti iekšzemes tarifi saskaņā ar lietotāja izvēlēto tarifu plānu.

Savukārt šodien sākas pārejas periods, kura laikā mobilo sakaru operatori drīkst pakalpojumiem viesabonēšanā piemērot iekšzemes tarifu ar papildmaksu, kopējam viesabonēšanas tarifam ar pievienotās vērtības nodokli nepārsniedzot 0,23 eiro par veiktā zvana minūti, 0,0137 eiro par saņemtā zvana minūti, 0,073 eiro par īsziņu un 0,242 eiro par megabaitu, atļauts piedāvāt pakalpojumus par fiksētu maksu dienā vai tarifu plānus ar atšķirīgiem tarifiem, ja lietotāji tādus izvēlējušies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu