Latgales saimniecība «Sprūževa M» par € 2,1 miljonu būvēs jaunu piena liellopu kūti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Rēzeknes novada Griškānu pagasta piena lopkopības saimniecība «Sprūževa M» par 2,053 miljoniem eiro būvēs jaunu liellopu kūti, mēslu krātuvi un lauksaimniecības nojumi, kā arī uzstādīs skābbarības tranšejas, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Investīciju projekta celtniecības vadītājs Uldis Stukulis aģentūrai BNS sacīja, ka «Sprūževa M» projekta ietvaros plāno par 350 govīm palielināt ganāmpulku, līdz ar to nepieciešamas telpas liellopu izmitināšanai. «Saimniekam jau ir vairākas fermas, šī ir nākamā, lai palielinātu savu kapacitāti,» teica Stukulis, piebilstot, ka projekta īstenošanai ir piesaistīts arī Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums.

Stukulis teica, ka projektu plānots pabeigt šogad - būvniecības darbi sāksies maijā un tos plānots pabeigt decembrī.

Projekta īstenošanai bija izsludināts iepirkuma konkurss, kurā starp astoņiem pretendentiem uzvarēja Latvijas kompānija «Latgalija».

2014.gadā «Sprūževa M» strādāja ar 2,717 miljonu eiro apgrozījumu un 477,6 tūkstošu eiro peļņu.

«Sprūževa M» dibināta 1992.gadā un ir viena no lielākajām Latgales piena lopkopības saimniecībām. 2013.gadā kompānija izveidoja biogāzes ražotni, kuras ienākumi veido 28% no kompānijas kopējā 2014.gada apgrozījuma. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Pāvels Melnis (92,5%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu