Tirdzniecības centru slēgšana svētdienās varot samazināt patēriņu un nodokļu ieņēmumus valstī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Tirdzniecības centru slēgšana svētdienās var samazināt patēriņu un nodokļu ieņēmumus valstī, norāda «Galactico» tirdzniecības centru attīstītājas SIA «Linstow Center Management» (LCM) pārstāve Renāte Franke.

Viņa stāsta, ka LCM pievērš uzmanību pircēju ērtībai un komfortam, līdz ar to piedāvājot pakalpojumus, kas atbilst pircēju interesēm. Nereti brīvdienas ir vienīgais laiks, kad pircēji veic plānotos pirkumus. Tāpēc, aizliedzot tirdzniecības centriem strādāt svētdienās, pieaugs pircēju neapmierinātība.

Papildus veikalu apmeklējumam tirdzniecības centri piedāvā dažādas iespējas vairākām interešu un vecuma grupām - ieturēt maltīti, apskatīt izstādi, apmeklēt kino vai izvēlēties kādu citu aktivitāti.

«Latvijas tautsaimniecības rādītāji liecina, ka algu pieaugums ir lielāks nekā patēriņa pieaugums. Tāpēc vēl lielāks patēriņa samazinājums atstās negatīvu ietekmi uz valsts nodokļu ieņēmumiem, kas ietekmēs ekonomiku kopumā,» uzsver Franke.

Viņa atzīmē, ka iniciatīva, kas rosina tirdzniecības centriem svētdienās būt slēgtiem, raisa diskusiju par kvalitatīvu laika pavadīšanas veidu, tomēr brīvdienu aktivitāšu un pasākumu izvēle ir katras ģimenes ziņā.

Kā ziņots, sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» sākta parakstu vākšana, lai svētdienās tirdzniecības centri būtu slēgti. Kā iniciatīvas iesniedzējs norādīts Ivars Mežinieks. Ar šādu ierosinājumu viņš plāno panākt, ka cilvēkiem radīsies iespēja vairāk pavadīt laiku ar ģimenēm, sev tuviem cilvēkiem un draugiem.

Viņaprāt, ja svētdienās tirdzniecības centri nedarbosies, cilvēkiem būs iespēja doties pie dabas, nevis burzmā pavadīt dienu piesmakušā un trokšņainā lielveikalā. Mežinieks ir pārliecināts, ka ekonomika valstī no tā noteikti neciestu, bet gan rastos arī iespēja mazajiem uzņēmējiem, tirdziņiem.

«Galactico» tirdzniecības centru - «Alfa», «Mols», «Dole», «Origo» un «Galerija Centrs» - attīstītājas un nekustamā īpašuma apsaimniekotājas SIA «Linstow Center Management» kopējā apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir 230 000 kvadrātmetru, bet visā Baltijā - 329 000 kvadrātmetru. «Linstow Center Management» apsaimnieko arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā «Ülemiste».

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Linstow Center Management» 2014.gadā apgrozīja 3,62 miljonus eiro, kas ir par 19% vairāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 3,06 miljonus eiro. Uzņēmums 2014.gadā izkļuva no zaudējumiem, nopelnot 591 645 eiro, bet 2013.gadā uzņēmums cieta zaudējumus 159 744 eiro apmērā.

SIA «Linstow Center Management» dibināta 2004.gada 30.septembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 162 486 eiro. «Linstow Center Management» vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums AS «Linstow».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu