«Food Union» pēc Krievijas sankciju atcelšanas plāno pilnā apmērā atgriezties šajā tirgū

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas piena pārstrādātāju «Rīgas piena kombināts», «Valmieras piens» un «Rīgas piensaimnieks» apvienotais uzņēmums «Food Union» pēc Krievijas sankciju atcelšanas plāno pilnā apmērā atgriezties šajā tirgū, teica «Rīgas piena kombināta» valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

«Krievija mums ir bijusi ļoti būtisks eksporta tirgus. Mēs esam gatavi tad, kad šīs politiskās batālijas beigsies, atgriezties šajā tirgū. Redzam šajā tirgū ļoti lielas iespējas tieši nišas produktiem, kuru piedāvājums tur ir zems, bet pieprasījums ir liels,» uzsvēra Staņēvičs.

Viņš piebilda, ka augstas kvalitātes produktiem no dabīgām izejvielām Krievijas tirgus ir ļoti pievilcīgs, vienlaikus ir politiskie šķēršļi, kurus uzņēmums nevar apiet. «Šobrīd svarīgākais ir būt gataviem tam brīdim, kad tas viss beigsies – vienalga, vai pēc gada vai diviem. Kaut kad tam ir jābeidzas,» atzina kompānijas vadītājs.

Staņēvičs teica, ka par spīti rubļa vērtības kritumam, Krievijas lielajās pilsētās, kā piemēram, Maskavā, Sanktpēterburgā, kā arī Krievijas dienvidu rajonos skaitliskā ziņā ir pietiekami daudz cilvēku, kuriem ir gana augsta pirktspēja. «Krievijas rubļa vērtības krituma dēļ ir sarucis vidējais pirktspējas līmenis un naftas cenu krituma dēļ ir samazinājušies valsts ieņēmumi, bet uz patērētājiem ar augstu ienākumu līmeni iespaids ir bijis mazāks nekā uz vidēji statistisko patērētāju tirgū,» viņš teica.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Food Union» grupas kopējais apgrozījums 2015.gadā bija 250 miljoni eiro.

«Food Union» ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā. «Food Union» grupa Baltijā un Ziemeļvalstīs apvieno trīs lielākos piena pārstrādes uzņēmumus Latvijā - «Rīgas piena kombinātu», «Valmieras pienu» un «Rīgas piensaimnieku», kā arī lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - «Premia Foods», un lielāko saldējuma ražotāju Dānijā - «Premier Is». Tāpat «Food Union» ir iegādājusies trešo lielāko saldējuma ražotāju Norvēģijā «Isbjørn Is» un Rumānijas otro lielāko saldējuma ražotāju «Alpin57Lux».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu