«airBaltic» pamatkapitāla palielināšanu cer pabeigt maija sākumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» pamatkapitāla palielināšanu varētu pabeigt 2.maijā, pauda Satiksmes ministrijas valsts sekretārs un lidsabiedrības kapitāldaļu turētājs Kaspars Ozoliņš.

Viņš norādīja, ka «airBaltic» akcionāru sapulcē otrdien sākta uzņēmuma pamatkapitāla palielināšana un tālāk paredzēts strādāt pie jaunu akciju emisijas un citiem jautājumiem, lai atbilstoši Komerclikuma prasībām varētu attiecīgo procesu pabeigt.

Jau ziņots, ka «airBaltic» saņēmis privātā investora Ralfa Dītera Montāga-Girmesa solītos 52 miljonus eiro.

Tāpat vēstīts, ka februāra sākumā tika parakstīts līgums starp Latvijas valdību un «airBaltic» finanšu investoru Montāgu- Girmesu. Atbilstoši līgumam Latvijas aviokompānijā tiks ieguldīti 132 miljoni eiro ar mērķi modernizēt tās floti un īstenot biznesa plānu «Horizon 2021».

Investora ieguldījums būs 52 miljoni eiro, tādējādi iegūstot 20% uzņēmuma kapitāldaļu, savukārt valsts - 80 miljoni eiro. Valsts ieguldījumu paredzēts nodrošināt, «airBaltic» aizņemoties Valsts kasē un pēc tam aizdevumu kapitalizējot.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Kompānijas lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu