ALTA: Latvijas tūrismam šis gads būs līdzvērtīgs iepriekšējam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas tūrisma aģentiem un operatoriem šis gads apgrozījuma ziņā būs līdzvērtīgs iepriekšējam gadam, prognozēja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidente Kitija Tigule.

«Prognoze šim gadam, protams, ir ar mērenu piesardzību, jo mēs esam atkarīgi no situācijas Eiropā, pasaulē, dažādām kataklizmām un dabas apstākļiem, kas ir neprognozējami, bet mēs prognozējam šo gadu ļoti līdzvērtīgu iepriekšējam gadam,» sacīja Tigule.

Viņa pastāstīja, ka aizvadītais gads nozarē tika aizvadīts ar apgrozījuma pieaugumu. «Gads kopumā bija ar pluss zīmi, ir jābūt pieaugumam pret iepriekšējo gadu,» sacīja Tigule, atgādinot, ka izejošais tūrisms jeb apkalpoto pasažieru skaits Latvijā pērn ir pieaudzis par 3%, salīdzinot ar 2014.gadu, savukārt kopējais apgrozījums varētu būt lielāks, jo aģentūras nodarbojas gan ar ienākošo, gan ar izejošo tūrismu.

Tigule arī sacīja, ka apgrozījuma pieaugumu nozarē ir veicinājusi ekonomiskā situācija valstī. «Ja mēs redzam, ka ekonomiskā situācija uzlabojas vai ir stabila, tad cilvēki ir gatavi vairāk ceļot un netaupīt naudu. Kad mums bija krīze, cilvēki sacīja - labāk ātri dosimies ceļojumā nedēļas nogalē, bet nebrauksim lielākā, tālākā ceļojumā, jo nevar zināt, kas būs rīt. Tam mēs esam pāri, to mēs redzējām gan pagājušajā, gan aizpagājušajā gadā, ka cilvēki ceļo un viņiem nav tādas bažas par rītdienu,» teica Alta prezidente.

ALTA ir profesionāla sabiedriska organizācija, kas izveidota 1991.gadā, apvienojoties tūrisma aģentiem un tūroperatoriem, lai kopīgā darbībā uz līdztiesības pamatiem likumu un asociācijas statūtu ietvaros izveidotu kopīgu vadības institūciju, kas koordinētu tūrisma aģentu un tūroperatoru darbību, aizstāvētu to intereses un pārstāvētu Latvijas tūrisma biznesu pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu