«Madara Cosmetics» nav problēmu ar darbiniekiem; sarežģīti ar tehnologiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas kosmētikas ražotājam «Madara Cosmetics» kopumā nav problēmu piesaistīt jaunus darbiniekus, taču pieredzējušus kosmētikas tehnologus atrast ir sarežģīti, atzina kompānijas direktors Uldis Iltners.

«Mēs laikam esam labā situācijā šajā [darbinieku piesaistes] jomā. Uzņēmumam ir laba reputācija, mums ir ļoti maza kadru mainība. Arī uz izsludinātajām vakancēm saņemam labus un kvalitatīvus pieteikumus. Darbiniekus var atrast, ja maksā pienācīgu atalgojumu un darba vide ir patīkama,» sacīja Iltners.

Vienlaikus viņš atzina, ka grūti ir atrast cilvēkus ar iepriekšēju pieredzi vai izglītību kosmētikas tehnoloģijā, jo izglītības iestādes Latvijā kosmētikas tehnologus nesagatavo. «Cilvēkus, kas pie mums nāk ar ķīmiķa izglītību, mums pašiem ir jāizaudzina par kosmētikas tehnologiem,» teica Iltners, piebilstot, ka «Madara Cosmetics» kopumā patlaban strādā vairāk nekā 70 darbinieku.

2015.gadā «Madara Cosmetics» ir kāpinājis kompānijas apgrozījumu par 28,9%, salīdzinot ar gadu iepriekš, sasniedzot 3,9 miljonus eiro. Savukārt 2014.gadā «Madara Cosmetics» strādāja ar 3,025 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 29,5% vairāk nekā gadu iepriekš un guva 410,5 tūkstošu eiro peļņu, kas ir par 27,4% vairāk nekā gadu iepriekš.

«Madara Cosmetics» ir dibināts 2006.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 106,7 tūkstoši eiro. Kompānijas kapitālā lielākie īpašnieki ar 28% ir Uldis Iltners un arī Lote Tisenkopfa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu