«Latvenergo» ļoti ieinteresēts lētā gāzē; tehniski var saražot krietni vairāk elektrības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts energokompānija «Latvenergo» ir ļoti ieinteresēta lētā gāzē, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs.

«Krītoties gāzes cenām, krītas arī mūsu termoelektrocentrālēs saražotās elektroenerģijas pašizmaksa, un mēs tirgū varam piedāvāt lētāku enerģiju. Mēs to pērn arī darījām – daudz saražojām un daudz arī pārdevām. Vienlaikus mums vēl ir rezerves. Ja pērn mēs patērējām aptuveni 550 miljonus kubikmetru dabasgāzes, tad tehniski mēs būtu spējīgi patērēt līdz vienam miljardam,» pauda Žīgurs.

Viņš norādīja, ka tādējādi, turpinoties gāzes cenu kritumam, «Latvenergo» tehniski var saražot divas reizes vairāk elektroenerģijas nekā līdz šim. «Līdz ar to mēs arī esam ļoti ieinteresēti lētā gāzē,» piebilda uzņēmuma vadītājs.

«Latvenergo» ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu