«Metalurga» strādnieki saņēmuši mutisku brīdinājumu par atlaišanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

«Liepājas metalurga» strādnieki trešdien, 9.martā, ir saņēmuši mutisku brīdinājumu par atlaišanu no darba. To LTV «Panorāma» trešdien apstiprināja strādnieks Jānis Mandeiks.

Viņš skaidroja, ka trešdien uzņēmuma vadītājs Igors

Talanovs cehu un nodaļu vadītājiem paskaidrojis, ka notiks uzņēmuma konservācija un strādnieku masveida atlaišana.

Rakstiska apstiprinājuma gan šim paziņojumam neesot. Mandeiks stāstīja, ka

februārī strādniekiem alga vēl būs, savukārt, vai tā būs arī martā ir «liels jautājums».

Tāpat nav zināmi arī nekādi termiņi, kad atlaišanas un konservācija varētu sākties vai beigties.

Talanovs LTV «Panorāmai» atteicās sniegt komentārus,

sakot, ka baumas nekomentēšot un par jaunumiem būs oficiāli ziņojumi.

Jau ilgu laiku smagās finanšu problēmās nonākušais uzņēmums «KVV Liepājas metalurgs» lūdz Valsts kasei līdz 2020. gadam atlikt maksājumus par rūpnīcu, jo pasliktinājusies situācija pasaules metāla tirgū un no iepriekšējiem īpašniekiem mantoti parādi.

«Liepājas metalurgs» nonāca finanšu grūtībās pirms aptuveni trīs gadiem un kļuva maksātnespējīgs.

Administratoram izdevās atrast uzņēmumam pircēju - Ukrainas holdinga kompānija «KVV Group» parakstīja pirkuma līgumu ar Latvijas valsti par maksātnespējīgā uzņēmuma «Liepājas metalurgs» iegādi, piedāvājot par to maksāt 107 miljonus eiro. 2015.gada janvārī «Liepājas metalurga» atslēgas svinīgi nodotas jaundibinātā uzņēmuma «KVV Liepājas metalurgs» vadībai.

Tomēr jau pērn maijā atklājās, ka no darba «KVV Liepājas metalurgs» atbrīvoti aptuveni 10 -15% darbinieku - metalurgi, kuri tikai nesen tika pieņemti darbā. Kā iemesls šādai rīcībai minēts tas, ka nav piepildījušās uzņēmuma vadības optimistiskās prognozes par metalurģijas tirgu, norādīts arī uz elektrības obligātā iepirkuma komponenti (OIK).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu