Igaunijas nacionālā aviokompānija «Nordic Aviation Group» mainīs nosaukumu pret «Nordica»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas jaunā nacionālā aviokompānija «Nordic Aviation Group» mainīs savu nosaukumu pret «Nordica», un ar jauno zīmolu iepazīstinās marta beigās.

«Ar savu jauno zīmolu mēs joprojām vadāmies no principa un vēlmes būt Igaunijas un nacionālai kompānijai - tādai, kuru iemīlētu Igaunijas iedzīvotāji un kas izraisītu pozitīvas emocijas ārzemniekiem. Mēs vēlamies,. lai mūsu lidmašīnas kļūtu par sava veida lidojošām Igaunijas vēstniecībām,» paziņoja «Nordic Aviation Group» valdes loceklis Ēriks Sakovs.

Pēc viņa teiktā, nosaukuma izvēles process bija ilgs un beigās ticis izskatīts saraksts ar apmēram 20 nosaukumiem. Pret nosaukumu «Nordica» nevienam nav bijis iebildumu un tas visiem paticis.

Sakovs norādīja, ka

Igaunija vienmēr uzskatījusi sevi par Ziemeļvalsti, un Igaunijas vadošās amatpersonas vēlas to uzsvērt nacionālās lidsabiedrības nosaukumā,

turklāt nosaukums «Nordica» līdzinās nosaukumam «Nordic Aviation Group», kurš jau ir pazīstams aviācijas biznesa vidē.

«Nordic Aviation Group» valdes loceklis norādīja, ka aicinājumam iesniegt priekšlikumus atsaukušies 456 cilvēki, tomēr nosaukumu «Nordica» ierosinājuši zīmolspeciālisti.

«Nordic Aviation Group» preses pārstāve Līsa Vērsalu teica, ka

zīmola maiņas procesā kompānijas lidmašīnas, kas pašlaik izmanto Igaunijas karoga krāsas, iegūs jaunu tēlu.

Pēc Eiropas Komisijas (EK) novembra sākumā paziņotā lēmuma, ka «Estonian Air» ir jāatmaksā valstij tās sniegtā palīdzība 85 miljonu eiro apmērā, jo šī palīdzība neatbilst Eiropas Savienības noteikumiem,

«Estonian Air» tiks likvidēta un tāpēc pārtraukusi reisus. Gatavojoties šādam EK lēmumam, Igaunijas valdība 25.septembrī nodibināja jaunu nacionālo aviokompāniju «Nordic Aviation Group».

Tā sāka veikt reisus no Tallinas lidostas 8.novembrī.

Sākumā tā izmantoja tikai citu aviokompāniju lidmašīnas ar apkalpēm, taču tagad veido savu floti. «Nordic Aviation Group» komerciālo platformu nodrošina Slovēnijas nacionālā aviokompānija «Adria Airways».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu