KVV iesniedz Valsts kasē jauno biznesa plānu; vēlas pārdot atsevišķus aktīvus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Finansiālās grūtībās nonākušais metālapstrādes uzņēmums «KVV Liepājas metalurgs» (KVV) otrdien iesniedzis Valsts kasē jauno kompānijas biznesa plānu, kas tostarp paredz parādu restrukturizāciju, pavēstīja kompānijā.

Uzņēmumā atgādināja - brīdī, kad tika parakstīts līgums par maksātnespējīgā «Liepājas metalurga» pamatražotnes iegādi, bija 107 miljonu eiro iepriekšējo īpašnieku iekrātas parādsaistības. Pašlaik

vairāk nekā 70 miljonu eiro atlikušās parādsaistības ir viena no galvenajām problēmām, kas kavē normālu KVV darbu.

Kopā ar jaunu pamatparāda maksājumu grafiku piedāvātajā plānā paredzēta arī uzņēmuma profilam neatbilstošo aktīvus pārdošana. Atbilstoši neatkarīga auditora novērtējumam

neprofila aktīvu realizācija uzņēmumam ļautu iegūt četrus līdz piecus miljonus eiro.

«Mēs veicām auditu un uzskatām, ka tas ir labs risinājums,» pauda KVV valdes loceklis Igors Talanovs. Paredzams, ka

lielākā daļa līdzekļu, kas tiks iegūta no neprofila aktīvu pārdošanas, tiks investēta uzņēmuma velmēšanas ceha modernizācijā.

Atlikušo daļu paredzēts novirzīt KVV parādu dzēšanai un apgrozāmo līdzekļu papildināšanai.

Jau ziņots, ka KVV Valsts kasē bija apņēmies iesniegt jaunu uzņēmuma biznesa plānu, kas ietver reāli izpildāmu maksājumu grafiku un plānu, kā apkalpot 70 miljonu eiro parādu, ieskaitot arī maksājumu atlikšanu līdz 2020.gadam.

Tāpat vēstīts, ka KVV piemeklējušas finansiālas problēmas. Uzņēmums tās skaidro ar augstajiem elektroenerģijas tarifiem, kā arī problemātisko situāciju metalurģijas nozarē visā Eiropā. Kompānijai bijušas problēmas veikt energomaksājumus, maksājumu valstij par rūpnīcu, kā arī darba algas strādniekiem.

2014.gada 2.oktobrī tika parakstīts līgums par «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas «KVV Group», kas par «Liepājas metalurga» pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu