Policija sākusi resorisko pārbaudi par iespējamām nelikumībām «KVV Liepājas metalurgā»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valsts policija (VP) sākusi resorisko pārbaudi par iespējamām nelikumībām metalurģijas uzņēmumā «KVV Liepājas metalurgs».

VP Kurzemes reģionā pārvaldes pārstāve Jolanta Knīse aģentūrai BNS pastāstīja, ka policijā saņemts Finanšu ministrijas iesniegums par iespējamām nelikumībām uzņēmumā. Pēc iesnieguma saņemšanas VP sākusi resorisko pārbaudi. Pagaidām sīkāka informācija netiek sniegta.

Valsts kasē aģentūrai BNS apliecināja, ka

Finanšu ministrija vērsusies policijā, reaģējot uz publiski parādījušos informāciju saistībā ar aktīvu izvešanu no rūpnīcas.

Jau ziņots, ka «KVV Liepājas metalurgu» piemeklējušas finansiālas problēmas. Uzņēmums tās skaidro ar augstajiem elektroenerģijas tarifiem, kā arī problemātisko situāciju metalurģijas nozarē visā Eiropā. Kompānijai bijušas problēmas veikt energomaksājumus, maksājumu valstij par rūpnīcu, kā arī darba algas strādniekiem.

Vēstīts arī, ka 2014.gada 2.oktobrī tika parakstīts līgums par «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas «KVV Group», kas par «Liepājas metalurga» pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu