LTV: «KVV Liepājas metalurgs» kavējis darba samaksu strādniekiem par janvāri

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Liepājas metālapstrādes uzņēmums «KVV Liepājas metalurgs» kavējis darbu samaksu strādniekiem par janvāri, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «Dienas Ziņas».

Aptuveni puse no apmēram 460 uzņēmuma darbiniekiem pirmdien noturēja darbinieku sapulci pie «KVV Liepājas metalurga» un pauda sašutumu, ka viņiem samaksāti tikai 50% no darba samaksas par janvārī.

Kompānijas valdes loceklis Igors Talanovs skaidroja, ka darbinieki lielāko daļu algas par janvāri saņems vēl līdz pirmdienas beigām un atlikušo - līdz šis nedēļas beigām.

Vairāki «KVV Liepājas metalurga» darbinieki dienas otrajā pusē LTV apliecinājuši, ka saņēmuši pilna darba samaksu par janvāri.

Talanovs LTV skaidroja, ka uzņēmuma nākotne atkarīga no «KVV Liepājas metalurga» spējas saskaņot kompānijas darbības restrukturizācijas plānu ar valsti. Plāns uzņēmuma jāiesniedz Valsts kasei līdz martam.

Vienlaikus Talanovs atzīmēja, ka bez valsts atbalsta uzņēmums darbība var tikt apdraudēta.

Nākamnedēļ uzņēmums cer vienoties ar energokompāniju «Latvijas Gāze» par parāda atmaksas grafiku un gāzes apgādes atjaunošanu rūpnīcai.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka «KVV Liepājas metalurgu» piemeklējušas finansiālas problēmas. Uzņēmums tās skaidro ar augstajiem elektroenerģijas tarifiem, kā arī problemātisko situāciju metalurģijas nozarē visā Eiropā.

Vēstīts arī, ka 2014.gada 2.oktobrī tika parakstīts līgums par «Liepājas metalurga» pamatraotnes pārdošanu Ukrainas «KVV Group», kas par «Liepājas metalurga» pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu