Sesks: Jāgaida, kas notiks ar «KVV Liepājas metalurga» restrukturizācijas plāna izstrādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Pašreizējā situācijā, kad ražošana uzņēmumā AS «KVV Liepājas metalurgs» ir apturēta, dabasgāzes padeves atvienošana neko būtiski neietekmē, atzina Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija). Viņš uzsvēra, ka pašlaik svarīgāk ir sagaidīt, kas notiks ar uzņēmuma restrukturizācijas plāna izstrādi.

«Šāds iznākums jau bija sagaidāms, ņemot vērā līdzšinējo notikumu gaitu un jau iepriekš izteiktos brīdinājumus. Acīmredzot abas puses nav varējušas vienoties par pieņemamu maksājumu grafiku un rezultāts ir likumsakarīgs,» atzina Sesks, komentējot AS «Latvijas Gāze» paziņojumu, ka tā šodien pusdienlaikā ir pārtraukusi dabasgāzes padevi AS «KVV Liepājas metalurgs».

«Taču nedomāju, ka šajā brīdī, kad rūpnīcā ražošana ir apturēta, gāzes padeves atvienošana būtiski kaut ko ietekmētu. Svarīgāk ir sagaidīt, kas notiks ar uzņēmuma restrukturizācijas plāna izstrādi, kas jāpaveic līdz 1.martam,» uzsvēra Sesks.

Tā kā līdz vakardienai, 18.februārim, parāds joprojām nebija nomaksāts, kopējās «KVV Liepājas metalurga» parādsaistības ir pieaugušas un turpina pieaugt, kā arī «KVV Liepājas metalurgs» nav parakstījis vienošanos par parāda pakāpenisku samaksu, dabasgāzes padeve gazificētajam objektam ir pārtraukta.

Dabasgāzes padeve tiks atjaunota nekavējoties pēc visu parādu nomaksas.

Par iespējamo dabasgāzes padeves pārtraukšanu uzņēmums «KVV Liepājas metalurgs» tika brīdināts jau februāra sākumā, jo «KVV Liepājas metalurgs» bija secīgi nokavējis vairākus maksājumu termiņus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu