Pērn būvniecības apjoms samazinājās par 1,2%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2014.gadu, būvniecības apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, samazinājās par 1,2%, faktiskajās cenās veidojot 1,744 miljardus eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati.

Ēku būvniecība samazinājās par 7%, tai skaitā dzīvojamo māju - par 8,5%, bet nedzīvojamo ēku - par 6,5%. Savukārt pieauga inženierbūvju būvniecība - par 5,2%.

Lielākais pieaugums bija vietējās nozīmes cauruļvadu un kabeļu būvniecībā - par 26% un ostu, ūdensceļu, dambju un citu hidrobūvju būvniecībā- par 22,7%. Ievērojams apjoma kritums bija tiltu, estakāžu un tuneļu būvniecībā - par 18,4% un maģistrālo sakaru un elektropārvades līniju būvniecībā - par 11,1%.

2015.gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2014.gada atbilstošo ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 6,2%. Būvniecības produkcijas apjoms faktiskajās cenās bija 500,5 miljoni eiro.

Ēku būvniecībā bija kritums par 8,5%, tai skaitā dzīvojamo māju būvniecībā par 23,4%, nedzīvojamo ēku - par 3,6%. Inženierbūvju produkcija samazinājās par 3,9% un to ietekmēja autoceļu, ielu, ceļu, lidlauku skrejceļu un dzelzceļu būvniecības apjoma samazinājums par 12,2%, kā arī maģistrālo cauruļvadu, maģistrālo sakaru un elektropārvades līniju būvniecībā - par 9%.

Savukārt pieaugums bija ostu, ūdensceļu, dambju un citu hidrobūvju būvniecībā par 59%, vietējās nozīmes cauruļvadu un kabeļu būvniecībā par 30,5%, kā arī tiltu un tuneļu būvniecībā par 6,5%.

2015.gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 5,9%, tai skaitā ēku būvniecības apjoms - par 3,2%, un inženierbūvju būvniecības apjoms - par 8%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu