«Omniva» plāno paplašināt pakomātu tīklu par 35%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tā kā pieprasījums pēc «Omniva» pakomātiem aug, šogad plānota jaunu pakomātu ieviešana un tīkla paplašināšana, taču pirms jaunu vietu izvēles tiek rīkota aptauja.

Kā skaidro uzņēmuma pārstāvis Oskars Skarnelis, šogad uzņēmums plāno izplesties par 30% līdz 35%. Patlaban esot plāns modificēt jeb veidot ietilpīgākus jau esošos, kā arī uzstādīt papildu pakomātus Rīgā un Rīgas tuvākajā apkaimē.

Mazāk piesātināti esot reģioni Latvijas labajā pusē, tādēļ plānots paplašināt tīklu arī neapgūtajās jeb tālākās teritorijās Latgalē un Vidzemē. Ne mazāk svarīgi esot saīsināt ceļu starp savstarpēji tuvākajiem pakomātiem Zemgalē un Kurzemē, izvietojot tos arī mazākās pilsētās.

Patlaban esot padomā dažādas vietas, kurās plānots izvietot pavisam jaunus vai arī papildu pakomātus, taču konkrētu vietu noteikšanai ir izveidota e-aptauja. Pirmais aptaujas raunds ir vērsts uz reģioniem, tādēļ vissvarīgāk atbildes saņemt esot tieši no ārpus Rīgas dzīvojošajiem iedzīvotājiem. Aptauja par Rīgu un Pierīgu sekošot nedaudz vēlāk.

Kā ziņots, uzņēmuma «Omniva» pakomāti ir sastopami 30 lielākajās Latvijas pilsētās, kopā veidojot tīklu no 56 pakomātiem. «Tas nav maz, tomēr valstī ir vēl neapgūtas teritorijas, un tagad ir īstais brīdis par tām runāt, lai drīzumā arī šajās teritorijās būtu pakomāti,» uzsver uzņēmumā.

Kā ziņots, Igaunijas valstij piederošās pasta un loģistikas kompānijas «Omniva» ieņēmumi pērn sasniedza 75,9 miljonus eiro, kas bija par 27% vairāk nekā 2014.gadā. Lielākais pieaugums reģistrēts starptautisko pakalpojumu ieņēmumos, ko veicināja 11% pieaugums paku sūtījumos Baltijas valstīs. Baltijas valstu loģistikas pakalpojumu segmentā ieņēmumi no pakalpojumiem, kas sniegti ar pakomātiem, piedzīvoja lielāko kāpumu - par 61%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu