Rīgas pašvaldība: «Taxify» šoferiem jāievēro normatīvie akti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Taxify publicitātes foto

Rīgas pašvaldības amatpersonas ir tikušās ar taksometru aplikācijas «Taxify» pārstāvjiem, lai pārrunātu esošo tirgus situāciju. Pēc sarunas pašvaldība apliecinājusi, ka atbalsta pasažieru pārvadājumu «inovatīvus risinājumus», taču ar nosacījumu, ka tiks nokārtotas normatīvajos aktos noteiktās saistības komercdarbības veikšanai.

Ar «Taxify» pārstāvjiem tikās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) un domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante pastāstīja, ka departamenta pārstāvji, izvērtējot «Taxify» piedāvājumu, secinājuši, ka piedāvātais pakalpojums pēc būtības ir moderns un inovatīvs «zvanu centrs», kuru var izmantot caur mobilo aplikāciju. Satiksmes departaments neiebilst pret inovatīviem risinājumiem taksometru nozarē, kas uzlabotu pasažieru pārvadājumu kvalitāti, skaidroja Dimante.

Tomēr departaments vērš uzmanību, ka autovadītājiem, kuri vēlas iesaistīties pasažieru pārvadājumu pakalpojumu nodrošināšanā, ir jānokārto normatīvajos aktos noteiktās saistības komercdarbības veikšanai.

Savukārt uzņēmums apgalvo, ka Ušakovs sarunā ar aplikācijas «Taxify» dibinātāju Martinu Villigu esot paudis «viennozīmīgu atbalstu «ridesharing» modeļa ieviešanai Rīgā, uzsverot, ka ir jāveicina nepieciešamās likumdošanas izmaiņas, kas skaidri regulētu jauna un efektīva pasažieru pārvadāšanas modeļa darbību un uzlabotu pakalpojumu gan pasažieriem, gan vadītājiem».

Kā informē uzņēmumā, «Taxify» ir vadošā transporta aplikācija Baltijā un Austrumeiropā, kuru izmanto vairāk kā 500 000 klientu un 10 000 vadītāju. Pēc uzņēmuma novērojumiem, Latvijā «Taxify» aplikāciju izmanto 60 000 lietotāju, lai izsauktu un apmaksātu transportlīdzekli, kā arī 300 auto vadītāju, no kuriem aptuveni 80% ir licencēti taksometru vadītāji un 20% ir privātie vadītāji, kas izmanto dalīšanās brauciena izmaksās modeli.

Mobilā telefona taksometru izsaukšanas aplikācija «Taxify», kas ir pieejama «Android», «iOS» un «Windows» viedtālruņiem, Latvijā darbojas kopš 2014.gada un ir viens no lielākajiem taksometru tirgus spēlētājiem. Lejupielādējot bezmaksas aplikāciju savā telefonā, lietotājam ir iespēja ne tikai izsaukt sev tuvāko taksometru dažu minūšu laikā, bet arī izvēlēties konkrētu taksometru, vadoties pēc cenas vai automašīnas izlaiduma gada, sekot līdzi vadītāja ceļam un atstāt atsauksmes par vadītāju. «Taxify» ir arī pirmā taksometru izsaukšanas aplikācija, kas ļauj apmaksāt braucienu ar mobilo maksājumu palīdzību savā telefonā.

«Taxify» ir tehnoloģiju uzņēmums, kas ir dibināts Igaunijā 2013.gadā. «Taxify» darbojas Igaunijā, Latvijā un Somijā un sācis darbību Nīderlandē un Gruzijā. Nākamie potenciālie tirgi ir Baltkrievija un Spānija.

Janvāra beigās Rīgas Pašvaldības policija aizturēja transportlīdzekli privātajam auto vadītājam, jo tas neatļauti dalījies brauciena izmaksās ar citiem pasažieriem, izmantojot aplikāciju «Taxify».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu