Apdrošinātāja «If» peļņa Baltijā 2015.gadā - 20 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apdrošināšanas sabiedrības AS «If P&C Insurance» Igaunijā un tās filiāļu Latvijā un Lietuvā peļņa 2015.gadā bija 20 miljoni eiro.

Apdrošinātāja peļņa augusi salīdzinājumā ar 2014.gadu, kad peļņa bija 17 miljoni eiro.

Apdrošināšanas sabiedrības bruto parakstītās prēmijas Baltijas tirgū 2015.gadā bija 133,2 miljoni eiro. Parakstīto prēmiju apmērs audzis salīdzinājumā ar 2014.gadu, kad apdrošinātāja parakstīto prēmiju apmērs Baltijā bija 122,6 miljoni eiro.

Savukārt «If P&C Insurance» AS Latvijas filiāles bruto parakstīto prēmiju apmērs 2015.gadā bija tāds pats kā gadu iepriekš - 28,1 miljons eiro.

Apdrošinātāja kombinētais rādītājs Baltijā pagājušajā gadā bija 86,4% (iepriekš 87%). Savukārt «If P&C Insurance» zaudējumu rādītājs 2015.gadā bija 59,6% (iepriekš 56,4%), bet izdevumu rādītājs 26,8% (iepriekš 30,5%).

«If P&C Insurance» valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs paziņojumā medijiem skaidro, ka 2015.gads nesis diezgan daudz pārmaiņu apdrošināšanas tirgos Baltijā. Dažiem no konkurentiem mainījusies akcionāru struktūra. Tirgū norisinās dažu uzņēmumu apvienošanās.

«Šīs pārmaiņas, iespējams, ir nedaudz veicinājušas to, ka daudzi apdrošinātāji nepamana tendences to faktoru izmaiņās, kas ietekmē ikdienas biznesu. Pēdējā laikā visās galvenajās produktu līnijās ir kāpusi atlīdzību inflācija. Vislielāko triecienu, acīmredzot, ir piedzīvojusi OCTA. Šī iemesla dēļ mēs novērojam nelielu apdrošināšanas tirgus ienesīguma samazināšanos,» skaidro Morozovs.

«If P&C Insurance» valdes priekšsēdētājs vērš uzmanību, ka viņa vadītais uzņēmums turpinājis uzlabot savu efektivitāti, un izmaksu attiecība ir samazinājusies no 34% līdz 29,9 %.

Morozovs skaidro, ka apdrošināšanas sabiedrības izaugsme gan Igaunijā, gan Lietuvā pārsniegusi 10%. Taču Latvijā ļoti saspringtas cenu konkurences dēļ «If» pārdošanas apjoms pērn saglabājies iepriekšējā gada līmenī.

«If P&C Insurance» Baltijā ir vairāk nekā 330 000 klientu. «If P&C Insurance» pieder skandināvu nedzīvības apdrošināšanas grupai «If P&C Insurance Holding Ltd», kuras īpašnieks ir «Sampo Plc».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu