Ārvalstu tūristi pērn Igaunijā iztērē 1,3 miljardus eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pērn ārvalstu tūristu skaits Igaunijā bija 2014.gada līmenī un ārvalstu tūristi Igauniju pērn apmeklēja 6,2 miljonus reižu, kopumā par precēm un pakalpojumiem valstī iztērējot ap 1,3 miljardiem eiro, paziņoja Igaunijas centrālā banka.

Tūristu no Somijas īpatsvars kopējā ārvalstu tūristu skaitā Igaunijā pērn saglabājās 2014.gada līmenī un bija 39%. Tūristu no citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm Igaunijas apmeklējumu skaits pērn vidēji pieauga par 6%. Visvairāk pieauga tūristu skaits no Austrijas (par 21%), Spānijas (17%) un Vācijas (15%). Vienlaikus saruka tūristu no Portugāles un Čehijas skaits - attiecīgi par 15% un 17%.

Ceturtā daļa no ārvalstniekiem, kas pērn apmeklēja Igauniju, bija no valstīm ārpus ES. Visvairāk - par 25% - samazinājās tūristu no Krievijas skaits. Šīs valsts iedzīvotāji Igauniju pērn apmeklēja 836 tūkstošus reižu, kas bija 13% no visiem ārvalstnieku apmeklējumiem Igaunijā. Tūristu no ASV skaits pieauga par 70%, galvenokārt saistībā ar vienas dienas braucienu skaita kāpumu par 90 tūkstošiem reižu. Tūristu no Āzijas valstīm skaits turpina pieaugt jau vairākus gadus pēc kārtas un 2015.gadā tas palielinājās par trešo daļu, lai gan tūristu no šīm valstīm īpatsvars kopējā ārvalstu tūristu plūsmā Igaunijā ir neliels.

Vienas dienas ārvalstu tūristu skaits pērn Igaunijā palielinājās par 5% un veidoja 55% no kopējā tūristu apmeklējumu skaita. Igaunijas viesu izmitināšanas vietās apmetās 70% ārvalstu tūristu, kas Igaunijā pavadīja vairākas dienas, vidējais tāda brauciena ilgums bija 4,8 dienas, kas ir par 7% vairāk nekā 2014.gadā.

Igaunijas iedzīvotāji uz dažādām valstīm pērn devās četrus miljonus reižu, kas ir par 3% vairāk nekā 2014.gadā. Ārvalstu braucienos Igaunijas iedzīvotāji pērn iztērēja ap 800 miljoniem eiro.

Salīdzinājumā ar 2014.gadu Igaunijas iedzīvotāju izvēles tūrismā nav daudz mainījušās un pirmās desmit iecienītākās valstis joprojām ir tādas pašas kā gadu iepriekš. 75% Igaunijas iedzīvotāju ārvalstu braucienu bija uz ES dalībvalstīm. Braucienu uz Somiju skaits palielinājies par 7%. Uz citām ES valstīm Igaunijas iedzīvotāju braucienu skaits pieaudzis vidēji par 5%. Būtiski palielinājies Igaunijas tūristu braucienu uz Slovākiju (par 68%), Itāliju (par 21%), Horvātiju (par 16%) un Austriju (par 15%) skaits.

Igaunijas iedzīvotāju vidū turpina pieaugt popularitāte braucieniem uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (par 30%), Turciju (22%), Grieķiju (14%) un Taizemi (6%). Ēģiptes popularitāte Igaunijas iedzīvotāju vidū ir samazinājusies sešus gadus pēc kārtas un pērn braucienu uz šo valsti skaits bija četras reizes mazāks nekā 2009.gadā.

Igaunijas iedzīvotāju braucienu uz Krieviju skaits pērn saglabājās 2014.gada līmenī un sasniedza 380 tūkstošus reižu. Braucienu uz citām NVS valstīm skaits palielinājās par trešdaļu.

Vienas dienas braucieni veidoja vairāk nekā ceturto daļu no visiem Igaunijas iedzīvotāju braucieniem uz ārvalstīm, bet tādu braucienu skaits pērn bija par 4% mazāks nekā 2014.gadā. Vairāku dienu braucienos Igaunijas iedzīvotāji pērn devās par 6% vairāk nekā gadu iepriekš, to vidējais ilgums bija 4,6%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu