«Baltijas dārzeņi»: ja Eiropas tirgū nebūs satricinājumu, cenas Latvijā šogad nemainīsies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ja Eiropas dārzeņu tirgū nebūs būtisku satricinājumu, dārzeņu cenas Latvijā šogad paliks nemainīgas, aģentūrai BNS pauda kooperatīva «Baltijas Dārzeņi» valdes loceklis Jānis Bušs.

Viņš skaidroja, ka kopējais izejvielu cenu līmenis šogad nav mainījies - darba izmaksas, sēklu un iepakojuma izmaksas katru gadu nedaudz pieaug, taču degviela pēdējā pusotra gada laikā ir kļuvusi nedaudz lētāka un kopumā izejvielu cenu ziņā ir līdzsvars.

«Ja nekas dramatisks nenotiks, tad cenas šogad varētu palikt tādas pašas kā pagājušogad,» prognozēja Bušs.

Vienlaikus viņš piebilda, ka nav zināms, kā Latvijas dārzeņu audzētājus ietekmēs Krievijas lēmums aizliegt dārzeņu importu no Turcijas. «Neviens Eiropā vēl nav sapratis, kas notiks, vai turki sūtīs [produkciju] uz Ķīnu, uz Apvienotajiem Arābu emirātiem vai, piemēram, Vāciju, kas mūs droši vien ietekmētu,» viņš piebilda.

Nav zināms, kādi bija Turcijas eksporta apmēri uz Krieviju un kā Krievijā nerealizēto produkciju uzņems Eiropa. «Turcija nav ES un es nemāku teikt, vai Eiropa ļaus Turcijai iepludināt Krievijā nepārdoto preci vai ieviesīs paaugstināto ievedmuitu, dzīvosim, redzēsim. Ceru, ka nebūs dramatisku tirgus satricinājumu. (..) Domāju, ka Eiropa aizsargās savu iekšējo tirgu, lai turki par lētu naudu nepārdod preci Eiropā un nepiesārņo Eiropas tirgu,» viņš pauda.

«Baltijas dārzeņi» ir dibināti 2005.gadā. 2014.gadā «Baltijas dārzeņi» strādāja ar 18,87 miljonu eiro apgrozījumu un 31,1 tūkstošu eiro zaudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu