«Latvijas Gāze» brīdina AS «Dzintars» par gāzes padeves pārtraukšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dabasgāzes kompānija «Latvijas Gāze» ir brīdinājusi kosmētikas ražotāju «Dzintars» par gāzes padeves pārtraukšanu tās ražotnei Mālu ielā, Rīgā, aģentūrai BNS pavēstīja «Latvijas Gāzes» preses sekretāre Dace Baltābola.

Pievienots «Dzintara» valdes priekšsēdētāja komentārs

Viņa informēja, ka gāzes atslēgšana ir saistīta ar parādu, kas izveidojies no 2015.gada marta. «Šobrīd pilnvērtīgi netiek apmaksāti arī kārtējie rēķini par patērēto dabasgāzi, kas rada bažas par parāda summas strauju pieaugumu,» piebilda Baltābola.

Viņa arī norādīja, ka gadījumā, ja parāds pilnībā netiks nomaksāts līdz 2016. gada 12. februārim, gazificētajā objektā tiks pārtraukta dabasgāzes padeve. Gāzes padeve tiks atjaunota, ja tiks pilnībā samaksāts parāds par patērēto gāzi.

Tāpat Baltābola minēja, ka 2015.gada 11.jūnijā «Latvijas Gāze» vērsās tiesā par parāda piedziņu, un 2015.gada 6.oktobrī pieteikums tika apmierināts, apķīlājot «Dzintars» līdzekļus. Neskatoties uz to, ka 2015.gada 15.oktobrī «Latvijas Gāze» un «Dzintars» noslēdza izlīgumu par parāda segšanas grafiku, tas netiek ievērtos kopš noslēgšanas brīža. Tādēļ «Latvijas Gāze» ir pieņēmusi lēmumu par dabasgāzes atslēgšanu.

«Dzintara» valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs aģentūrai BNS norādīja - lai arī uzņēmums ir sedzis praktiski visu parādu par gāzi pagājušajā gadā, «Dintaram» neizdodas vienoties ar «Latvijas Gāzi» par to, kāda ir atlikušā parāda summa. «Šobrīd mēs esam praktiski seguši visus parādus [par gāzi]. Mums ir nesaskaņas par nelielu summu un viņi negrib par to vienoties. Viņi saka, ka tie ir apmēram 20 tūkstoši [eiro parāds], bet mēs sakām, ka tas [parāds] ir daudz reižu mazāks. Mēģinām ar viņiem saskaņot [maksājumu] un, ja viņi to nedarīs, mēs sūdzēsim tiesā,» sacīja Gerčikovs.

Pēc viņa teiktā, uzņēmumam ir maksājuma apliecinājumi, kas pierāda, ka «Dzintars» ir gandrīz pilnībā norēķinājies par pērn piegādāto gāzi, taču «Latvijas Gāze» uzskata citādāk, norādot tādu parāda summu, kas nesaskanot ar «Dzintara» aprēķiniem. «Mēs nekādi nevaram saprast, par kādu summu viņi runā. Viņi nosauc patvaļīgus ciparus, kas nesaskan ar realitāti. Mums ir dokumenti, maksājuma apliecinājumi, uzskatām, ka neesam viņiem neko parādā, neskaitot, iespējams, nenozīmīgu summas. (..) Mūsu lūgumu parādīt, kā viņi ir aprēķinājuši parādu par gāzi, viņi noraida. Kā tādā gadījumā mēs varam vienoties? Nekad neesam saskārušies ar šādu situāciju,» atzina Gerčikovs.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka janvāra sākumā, pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem, «Dzintars» bija arī lielāko nodokļu parādnieku sarakstā ar 2,222 miljonu eiro parādu.

«Latvijas Gāze» nodarbojas ar dabasgāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu un sadali. Kompānijas akcijas kotē «Nasdaq Riga» biržas otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu