«Pillar» pārdošanas apjomi pērn pārsniedz 18 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bankai «ABLV Bank» piederošā nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupa «Pillar» 2015.gadā kopumā noslēgusi 373 pārdošanas darījumus par kopējo summu 18,1 miljons eiro, informēja «Pillar» pārstāvis Jānis Bunte.

Salīdzinot ar 2014.gadu, pārdošanas darījumu skaits ir uz pusi mazāks, kas pamatots ar pārvaldībā esošā īpašumu portfeļa būtisku samazinājumu - gada laikā nekustamā īpašuma objektu skaits samazinājies no 730 līdz 420.

2015.gads «Pillar» bija pārmaiņu gads, kura laikā veikta reorganizācija un būtiski samazināts pārraudzībā esošo nekustamo īpašumu skaits, informē Bunte. Aizvadītajā gadā nekustamā īpašuma tirgū atgriezās stabilitāte un mērena izaugsme, tādēļ arī «Pillar» var ziņot par labiem darbības rezultātiem.

Pagājušā gada laikā ir izdevies dubultot privātmāju un zemes gabalu pārdošanas darījumus - pārdotas 90 privātmājas un 32 zemesgabali. Savukārt sērijveida mājās pārdoti 203 dzīvokļi - Rīgā 118 dzīvokļi un ārpus Rīgas 85 dzīvokļi. No realizētajiem īpašumiem jaunajos un rekonstruētajos projektos pārdoti 37 dzīvokļi. Pērn tika pārdots arī pēdējais brīvais dzīvoklis «premium» klases mājā «Elizabetes Park House».

Viens no grupas gada būtiskākajiem notikumiem ir daudzdzīvokļu mājas Rīgā, Miera ielā 57a - «Miera Park House» nodošana ekspluatācijā. «Pillar» šo jaunceltni iegādājās no «SEB bankas» meitasuzņēmuma 2013.gada sākumā par 2,4 miljoniem eiro. Rekonstrukcijā un apdarē ieguldīto līdzekļu summa sasniedza 5,8 miljonus eiro. Šobrīd ēkā jau ir pārdoti 25% no pieejamiem «premium» klases dzīvokļiem.

«Aizvadītā gadā mūsu lielākais uzdevums bija strukturālā reorganizācija «Pillar» grupas uzņēmumos. Reorganizācijas galvenais mērķis bija pareizi strukturēt un sadalīt šī biznesa virziena uzņēmumu slodzes un pienākumus, ievērojot «Pillar» turpmāko darbības ciklu, kas, galvenokārt, saistīts ar vērienīgā projekta «New Hanza City» (NHC) attīstību,» norāda «Pillar» izpilddirektore Ieva Valtere.

Viņas vērtējumā, nozīmīgākā tendence mājokļu tirgū šobrīd ir stabilitāte, pastāvīgs pieprasījums un kredītu pieejamība. Pieaug arī valsts atbalsta ģimenēm ar bērniem popularitāte.

«Mājokļu cenas populārākajos segmentos ir stabilas, to papildus sekmēja arī iedzīvotāju vēlme neturēt uzkrājumus naudas formā. Tomēr tirgū mazinās attīstītāju aktivitātes, kuri pēc izmaiņām imigrācijas likumā ir piebremzējuši savus biznesa plānus. Attiecīgi arī celtniecības nozarē vērojama mazāka noslodze,» norāda Valtere.

Viņa norāda, ka patlaban nav paredzētas likumu vai banku kreditēšanas politikas izmaiņas, kas varētu cenas strauji svārstīt uz vienu vai otru pusi. Pieprasījums pēc mājokļiem populārajos reģionos ir konstants un stabils, līdz ar to «Pillar» vadītāja uzskata, ka pieprasījuma un piedāvājuma attiecība šogad saglabāsies tuvu 2015.gada līmenim.

Pateicoties «Pillar» grupas uzņēmuma SIA «Pillar Architekten» (iepriekšējais nosaukums «Schaller Kyncl Architekten Riga») darbam, 2015.gada nogalē tika apstiprināti «ABLV Bank» galvenās mītnes ēkas, daudzfunkcionālās biroja ēkas, kā arī inženierkomunikāciju izbūves būvprojekti. Līdz ar to jau 2016.gada otrajā ceturksnī NHC teritorijā tiks sākti pirmie būvniecības darbi nepieciešamo inženierkomunikāciju izveidei. Plānots, ka gada laikā šīm ēkām pieguļošajā teritorijā tiks izveidots ielu tīkls, ūdensapgādes, kanalizācijas, siltumapgādes un elektroapgādes sistēmas, lai pēc tam varētu sākt pašu ēku būvniecību.

«Pillar» grupas rekonstruēto īpašumu attīstības portfelī ir tādi īpaši un klientu augsti novērtēti projekti kā «Elizabetes Park House», «Miera Park House», «Saules Rasa», «Pine Breeze», «Mārtiņa Nams 2», «Liesmas Apartment House», «Dārza Apartment House», «Lielezeres Apartment House» un citi. Lielākā daļa no tiem jau ir pārdoti.

«Pillar» grupa, kas izveidota 2008.gadā, pieder bankai «ABLV Bank» un apvieno uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība. «Pillar» grupā ietilpst SIA «Pillar Management», «Pillar Holding Company», SIA «New Hanza City» un citi uzņēmumi.

Kopumā «Pillar» pārraudzībā atrodas aptuveni 420 nekustamie īpašumi par kopējo vērtību aptuveni 52 miljoni eiro. Uzņēmums līdz šim īpašumu rekonstrukcijās kopumā ieguldījis 20 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu