«Eco Baltia» gada pirmajā pusē sāks atkritumu šķirošanas rūpnīcas «Lauciena» būvniecību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Vides un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu grupa «Eco Baltia» šī gada pirmajā pusē plāno sākt sadzīves atkritumu šķirošanas un pārstrādes rūpnīcas «Lauciena» būvniecību, informēja «Eco Baltia» korporatīvo attiecību vadītāja Dace Jansone.

Jaunā rūpnīca «Lauciena» atradīsies Salaspils novada Aconē, tā šajā reģionā būs pirmā tāda veida rūpnīca, kas fokusēsies tieši uz šķirošanu, proti, otrreiz izmantojamā materiāla nošķiršanu no sadzīves atkritumiem.

Paredzētā rūpnīcas šķirošanas jauda ir 100 000 tonnu atkritumu gadā. Turklāt, ņemot vērā rūpnīcas paredzamos apmērus un jaudas, tajā tiks nodrošinātas arī vismaz 60 jaunas darbvietas.

Tāpat šogad uzņēmums plāno strādāt arī pie jauniem atkritumu pārstrādes projektiem, kurus iecerēts sākt 2017. vai 2018.gadā, atzīmē Jansone.

Jau vēstīts, ka jaunās rūpnīcas būvniecību finansēs Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, ieguldot vairāk nekā desmit miljonus eiro.

Kā ziņots, atkritumu un vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupas «Eco Baltia» kopējais apgrozījums 2014.gadā audzis par aptuveni 7%, sasniedzot nepilnus 55 miljonus eiro.

Pagājušā gada dati vēl tiek apkopoti, savukārt šogad plānots, ka «Eco Baltia» uzņēmumu grupas kopējais apgrozījums, salīdzinot ar 2015.gadu, augs par 9%, aģentūru LETA informē uzņēmumā.

SIA «Eco Baltia grupa» dibināta 2011.gada 8.jūlijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 228 eiro. «Eco Baltia grupa» pilnībā pieder AS «Eco Baltia», kas ir dibināta 2011.gada 11.augustā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 31 907 900 eiro.

«Eco Baltia grupā» iekļauti vides apsaimniekošanas uzņēmumi «Eco Baltia vide», «Eko Kurzeme», «Jumis», «Tehhe», pārstrādes rūpnīcas «Pet Baltija», «Eko Pet» un «Nordic Plast», ražotāju atbildības sistēmas operators «Latvijas Zaļais punkts», kā arī otrreizējo izejvielu tirdzniecības un apstrādes uzņēmums «Eko Reverss».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu