«Lukoil» DUS Latvijā, Lietuvā un Polijā pārdod Austrijas «AMIC Energy Management»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas naftas kompānija «Lukoil» parakstījusi līgumu ar Austrijas kompāniju «AMIC Energy Management» par 230 degvielas uzpildes staciju (DUS) pārdošanu Latvijā, Lietuvā un Polijā.

«Lukoil» meitasuzņēmuma «LUKOIL Europe Holdings» paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem teikts, ka darījumu plānots pabeigt šā gada otrajā ceturksnī pēc tam, kad tiks saņemtas nepieciešamās regulatoru atļaujas.

Panāktā vienošanās paredz, ka degvielas uzpildes stacijas Latvijā un Lietuvā pārvaldīs kompānijas «Luktarna» un «VIADA Baltija», kas saistītas ar «Lukoil» meitasuzņēmuma «Lukoil Baltija» vadību.

Lēmums par degvielas uzpildes staciju Latvijā, Lietuvā un Polijā pārdošanu pieņemts, īstenojot «Lukoil» aktīvu Eiropā optimizāciju, paskaidroja Krievijas kompānija.

Pērn aprīlī «Lukoil» un «AMIC Energy» paziņoja par 300 miljonu ASV dolāru (268 miljonu eiro) darījumu, kurā Austrijas kompānijai tiek pārdoti 100% «Lukoil-Ukraina», kas ietvēra 240 degvielas uzpildes staciju un sešas naftas bāzes Ukrainā. «Lukoil-Ukraina» nosaukums ir nomainīts pret «AMIC Ukraine», un notiek degvielas uzpildes staciju zīmola maiņa, izmantojot zili balto krāsu salikumu.

«AMIC Energy» sevi dēvē par neatkarīgu konsultantu kompāniju, kas darbojas privātā kapitāla, korporāciju un finanšu konsultāciju jomās un specializējas Eiropas enerģijas sektorā.

Jau vēstīts, ka «Lukoil» prezidents Vagits Aļekperovs pagājušā gada nogalē intervijā telekanālam «Rossija 24» teica, ka kompānija pārdos aktīvus Latvijā un Lietuvā, šādu lēmumu pamatojot ar to, ka šajās valstīs ir pret Krieviju vērsts noskaņojums.

Jūnijā Igaunijas degvielas tirgotājs «Olerex» iegādājās «Lukoil» meitasuzņēmumu Igaunijā «Lukoil Eesti», kam piederēja degvielas uzpildes staciju tīkls šajā valstī. Pērn «Lukoil» pārdeva savus degvielas uzpildes staciju tīklus Čehijā, Slovākijā, Ungārijā un Ukrainā.

«Lukoil Baltija» Lietuvā, pēc neapstiprinātiem datiem, ir 76 degvielas uzpildes stacijas, bet Latvijā - 54 degvielas uzpildes stacijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu