DNB grupas Latvijā tīrā peļņa pērn - 14,7 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

DNB grupas Latvijā tīrā peļņa pērn bija 14,7 miljoni eiro, teikts «DNB bankas» paziņojumā medijiem.

DNB grupas Latvijā operacionālā peļņa 2015.gadā sasniedza 17,7 miljonus eiro. Kredītu uzkrājumiem saglabājoties zemā līmenī, proti, 2,5 miljonu eiro apmērā, 2015.gada tīrā peļņa bija 14,7 miljoni eiro.

DNB grupas Latvijā kopējo ienākumu apjoms 2015.gadā sasniedza 55,5 miljonus eiro, savukārt administratīvās izmaksas bija 37,8 miljoni eiro.

«DNB banka» 2015.gadā piešķīra finansējumu 134,811 miljonu eiro apmērā. DNB grupas Latvijā kredītportfeļa atlikums 2015.gada beigās bija 1,527 miljardi eiro.

«DNB bankas» piesaistīto noguldījumu atlikums pagājušā gada nogalē bija 1,227 miljardi eiro.

«DNB bankas» Latvijā finanšu stabilitātes rādītāji 2015.gadā ievērojami pārsniedza regulatora prasības - likviditātes rādītājs pagājušā gada beigās bija 45,2% un kapitāla pietiekamība bija 17,6%.

Kredītu jomā lielākās pozitīvās izmaiņas skāra hipotekāro kreditēšanu. Pērn vasaras vidū tika izstrādāti jauni hipotekārā kredīta nosacījumi, «DNB banka» iesaistījās valsts atbalsta programmā mājokļu iegādei, kā arī palielināja finansējuma apmēru un samazināja komisijas maksas «DNB bankas» meitasuzņēmuma SIA «Salvus» piedāvātajiem nekustamajiem īpašumiem. Rezultātā hipotekāro kredītu apjoms 2015.gada otrajā pusgadā pieauga par 80%, salīdzinot ar pirmo pusgadu.

Juridisko personu finansēšanas un izsniegtā līzinga finansējuma apjomi 2015.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājās par attiecīgi 10% un 25%.

«DNB banka» informē, ka tā īpašu uzmanību pievērsa pašapkalpošanās un attālināto klientu apkalpošanas kanālu attīstībai un pilnveidošanai. «DNB banka» sāka klientu aktīvu apkalpošanu arī sociālajā tīklā «Facebook» visas diennakts garumā. Decembrī tika laista klajā jaunā DNB Mobilā banka, un tā jau ir ieguvusi klientu atzinību - aktīvo lietotāju skaits mēneša laikā palielinājās par 11% salīdzinājumā ar novembra beigām. Klienti var saņemt atjaunotās maksājumu kartes, nedodoties uz banku, pieteikties patēriņa kredīta saņemšanai bankomātā un arī skaidru naudu no sava konta var izņemt bankomātā bez maksājumu kartes, ievadot tikai vienreizēju kodu.

Pensijas kapitāla vērtības pieaugums ilgtermiņā ir DNB pensiju plānu prioritāte. To apliecina arī 10 gadu ienesīguma rādītāji visās pensijas plānu stratēģijās. DNB Sabalansētais ieguldījumu plāns un DNB Aktīvais ieguldījumu plāns ir bijuši pelnošākie plāni starp 2.pensiju līmeņa dalībniekiem, uzrādot attiecīgi 4,23% un 4,39% vidējo gada ienesīgumu. DNB Konservatīvais ieguldījumu plāns pensiju kapitālā uzkrājis 4,43%, kas ir otrs labākais rezultāts starp visiem konservatīvajiem plāniem.

Latvijas «DNB banka» ietilpst Norvēģijas DNB grupā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu