«Lukoil Baltija» vadītājs: DUS tīkls Latvijā un Lietuvā var tikt pārdots šomēnes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP

Krievijas naftas kompānijas «Lukoil» meitasuzņēmuma «Lukoil Baltija» degvielas uzpildes staciju (DUS) tīkls Latvijā un Lietuvā varētu tikt pārdots šomēnes, paziņojis «Lukoil Baltija» prezidents Ivans Paļeičiks.

«Es nevadu šo procesu, tādēļ nevaru pašlaik izplatīt nekādus jaunumus. Zinu, ka process notiek, kad kaut kas tiks izdarīts, būs īpašnieku paziņojums,» viņš teica. «Visticamāk, šajā mēnesī ir jābūt paziņojumam,» piebilda Paļeičiks.

Uzņēmējs noraidīja informāciju, ka pircējs ir viņš vai viņa ģimenes kontrolētie uzņēmumi. Lietuvā Paļeičikam un viņa sievai Birutei pieder degvielas uzpildes staciju «Luktarna», «Baltic Petroleum» un «Lukoil» operators «Vaizga». Paļeičika dēls Andrejs vada kompāniju «Spectator NT», kurai pieder degvielas uzpildes staciju tīkls «Baltic Petroleum».

«Nē, es noteikti neesmu pircējs,» apgalvoja Paļeičiks. «Nē, un arī mans dēls nav pircējs,» viņš piebilda.

Paļeičiks teica, ka nevar nosaukt pircēju. «Kad tiks pārdots, visi uzzinās, tas nav mans īpašums, es to nepārdodu, es nevaru komentēt,» teica uzņēmējs.

Piektdien Lietuvas Centrālajā vērtspapīru depozitārijā tiks reģistrēta «Lukoil Baltija» akciju emisija. Vairāki tirgus dalībnieki apgalvo, ka tas ir signāls, ka darījums drīz tiks noslēgts.

«Lukoil» prezidents Vagits Aļekperovs pagājušā gada nogalē intervijā telekanālam «Rossija 24» teica, ka kompānija pārdos aktīvus Latvijā un Lietuvā, šādu lēmumu pamatojot ar to, ka šajās valstīs ir pret Krieviju vērsts noskaņojums.

Jūnijā Igaunijas degvielas tirgotājs «Olerex» iegādājās «Lukoil» meitasuzņēmumu Igaunijā «Lukoil Eesti», kam piederēja degvielas uzpildes staciju tīkls šajā valstī. Pērn «Lukoil» pārdeva savus degvielas uzpildes staciju tīklus Čehijā, Slovākijā, Ungārijā un Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu