«airBaltic» investors: Aviokompānija naudu saņems līdz marta beigām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess (Ralf-Dieter Montag-Girmes) sola līdz marta beigām veikt paredzēto investīciju lidsabiedrības pamatkapitālā.

Viņš ceturtdien žurnālistiem norādīja, ka jāveic dažādi tehniski priekšdarbi, piemēram, jāsasauc akcionāru sapulce un jāpaziņo Eiropas Komisijai par plānoto ieguldījumu, pirms līdzekļi var tikt investēti kompānijā, taču tas notiks vēlākais līdz marta beigām.

Kā ziņot, ceturtdien parakstīts līgums starp Latvijas valdību un «airBaltic» investoru Montāgu-Girmesu. Atbilstoši līgumam Latvijas aviokompānijā tiks ieguldīti 132 miljoni eiro ar mērķi modernizēt tās floti un īstenot biznesa plānu «Horizon 2021».

Investora ieguldījums būs 52 miljoni eiro, tādējādi iegūstot 20% uzņēmuma kapitāldaļu, savukārt valsts - 80 miljoni eiro. Valsts ieguldījumu paredzēts nodrošināt, «airBaltic» aizņemoties Valsts kasē un pēc tam aizdevumu kapitalizējot.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Kompānijas lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu