«Laima» atjaunina zīmolu un gatavo jaunu produktu līniju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai stiprinātu zīmola konkurētspēju, saldumu ražotāja «Laima» mainījusi zīmola vizuālo identitāti, nedaudz mainot uzņēmuma logotipu, kā arī gatavojoties sāk jaunas produktu līnijas ražošanu, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Eriks Smits-Hansens.

«Arī tādam vēsturiskam zīmolam kā «Laima» svarīgi būt aktuālam un pamanāmam. Tādēļ, veidojot jauno vizuālo identitāti, mums bija svarīgi turpināt zīmola vēsturisko mantojumu un izteikt to mūsdienīgā, konkurētspējīgā rokrakstā,» sacīja uzņēmuma vadītājs.

«Laimas» logotipa jaunā versija veidota, saglabājot līdzšinējo nosaukumu, kas papildināts ar vijīgu līniju no pirmā «Laimas» logotipa, kas radīts pagājušā gadsimta divdesmitajos gados. Lai produkcija būtu pamanāma veikalu plauktos, jaunā rakstu zīme baltiem vai zelta burtiem tiks izcelta uz izteiksmīga apļa sarkanā krāsā.

Jaunā vizuālā identitāte būs vienota visam produktu sortimentam, saldumu veikaliem un šokolādes muzejam. Vizuālās identitātes nomaiņas process notiks pakāpeniski.

Patlaban «Laimas» produktu portfelī ir 250 dažādi produkti, kas tiek eksportēta arī uz 27 pasaules valstīm - ASV, Kanādu, Ķīnu, Izraēlu, Lielbritāniju, Īriju, Krieviju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, Kazahstānu, Turkmenistānu un citām.

Kā ziņots, līdz ar «NP Foods» uzņēmumu grupas iegādi Norvēģijas koncerns «Orkla» apvienoja juridiskās personas SIA «NP Foods», AS «Laima», AS «Staburadze» un AS «Latfood» vienā uzņēmumā, kura nosaukums mainīts uz «Orkla Confectionery and Snacks Latvija».

Tāpat reorganizācijas rezultātā apvienoti «Orklas» īpašumā esošie uzņēmumi SIA «Spilva» un AS «Gutta», kuru nosaukums tagad ir SIA «Orkla Foods Latvija».

Jau vēstīts, ka «NP Foods» īpašnieks kopš 2014.gada 26.augusta ir Norvēģijas koncerns «Orkla», kas iegādājās 100% kapitāldaļu visos kompānijas uzņēmumos - AS «Laima», AS «Gutta», SIA «NP Foods», AS «Staburadze», SIA «Staburadzes konditoreja», «UAB Margiris» un SIA «Detente» - no uzņēmuma «Nordic Partners Foods Ltd», kura īpašnieki bija Latvijas investīciju kompānija «Nordic Partners» un Islandes fonds «BIL ehf». Darījuma summa netika norādīta.

«Orkla» akcijas tiek kotētas Oslo fondu biržā. «Orkla» ir vadošais piegādātājs pārtikas jomā Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā. Grupa darbojas arī alumīnija, hidroelektrostaciju un nekustamā īpašuma nozarēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu