Pie valdības ēkas protestē apmēram 100 «KVV Liepājas metalurgs» darbinieku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Protestā pie valdības ēkas otrdien pulcējušies apmēram 100 metālapstrādes uzņēmuma «KVV Liepājas metalurgs» darbinieku. Protestētāji tur rokās plakātus ar uzrakstiem «Liepājas metalurgam būt!», «Ļaujiet strādāt ar pilnu jaudu!», «Metalurgam valdības atbalstu!», «Gribam darbu Liepājā!», «Atdodiet mūsu pensijas!», «Darbu LVV LM metalurgiem!», «Stop vienaldzībai!» u.c.

Viena no protestētājām sacīja, ka uzņēmuma darbinieki vēlas, kai valdība runātu netikai ar «KVV Liepājas metalurga» vadību, bet, lai tā iepazīstos arī ar strādnieku viedokli.

Pie protestētajiem bija pienākusi arī ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka jau sākotnēji bija plānots, ka protestā piedalīsies apmēram 100 uzņēmuma darbinieku.

Tāpat vēstīts, ka «KVV Liepājas metalurgs» kavējis gan plānoto maksājumu valstij 2,7 miljonu eiro apmērā par maksātnespējīgā «Liepājas metalurga» ražotni, gan maksājumu valsts energokompānijai «Latvenergo» par patērēto elektroenerģiju. Nespējot vienoties ar uzņēmumu, Valsts kase izmantojusi sniegto bankas garantiju, atgūstot vairāk nekā 10 miljonus eiro.

Tostarp par kavētiem maksājumiem «KVV Liepājas metalurgam» pārmetis rūpniecisko gāzu ražotājs «Elme Messer metalurgs», kas prasīja «KVV Liepājas metalurga» maksātnespēju - tiesa prasību noraidīja. «Elme Messer metalurgs» spriedumu pārsūdzēja, tomēr Kurzemes apgabaltiesa apelācijas kārtībā lietu neirosināja.

«KVV Liepājas metalurgs» finansiālās problēmas skaidro ar augstajiem elektroenerģijas tarifiem, kā arī problemātisko situāciju metalurģijas nozarē visā Eiropā.

Tāpat ziņots, ka «KVV Liepājas metalurgs» uz laiku apturējis ražošanu.

«Pauze ražošanā ir saistīta ar mūsu lēmumu izvairīties no zaudējumiem, kurus februārī zemo cenu dēļ mums varētu radīt metalurģijas produkcijas ražošana. Mēs esam aprēķinājuši, ka tādējādi mums februārī izdosies izvairīties no zaudējumiem aptuveni 600 tūkstošu eiro apmērā,» aģentūrai BNS iepriekš skaidroja uzņēmuma valdes loceklis Igors Talanovs.

Pēc viņa teiktā, par ražošanas atsākšanu tiks lemts februāra vidū.

Vēstīts arī, ka 2014.gada 2.oktobrī tika parakstīts līgums par «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas «KVV Group». KVV par «Liepājas metalurga» pamatražotnes iegādi jāmaksā 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu